Oficiul de ȘtiriOficiul de Știri
Font ResizerAa
  • HOME
  • ACTUALITATE
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Pamfletul zilei
  • SPECIAL
    • Analiză
    • Interviuri
    • Anchete
    • Reportaje
  • POLITICA
  • BUSINESS
  • LIFE
    • Horoscop
    • Entertainment & Showbiz
    • Cultură
    • Style
    • Health & Fitness
    • De gustibus
    • Casa și grădina
  • SPORT
  • OPINII
  • Gica Contra
  • Alegeri 2025
    • Stiri despre Nicusor Dan
    • Stiri despre George Simion
Font ResizerAa
Oficiul de ȘtiriOficiul de Știri
Search
  • Breaking News
  • Pamfletul zilei
  • ACTUALITATE
    • Extern
    • Lumea de lângă noi
  • Special
    • Anchete
    • Reportaje
  • Alegeri 2025
  • Politică
  • Business
  • Life
  • Sport
  • OPINII
  • Gica Contra
  • Echipa
  • Telefon: 0799007711
  • Email: office@oficiuldestiri.ro
Follow US
Oficiul de Știri > ACTUALITATE > Restaurantele – destinații turistice: Hanu’ Berarilor din Capitală se modernizează
Restaurantele - destinații turistice: Hanu' Berarilor

Restaurantele – destinații turistice: Hanu’ Berarilor din Capitală se modernizează

De Roseti Roxana Publicat 2023-09-01
Distribuie
”Grupul City Grill anunţă finalizarea celui mai amplu proces de investiţii al grupului. Prin investiţia de 13 milioane de euro în revitalizarea şi modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor Oprea Soare şi amenajarea Hotel La Boheme, Grupul City Grill îşi consolidează poziţia de cel mai mare operator autohton din piaţa ospitalităţii şi face primii paşi pe segmentul de hoteluri”, anunţă grupul.

Grupul City Grill a închiriat în 2008 clădirea, în care funcţiona pe atunci restaurantul Casa Bucur, cu opţiunea de a o cumpăra de la moştenitorii de drept. Achiziţia a fost perfectată după primul an de operare, iar restaurantul a fost transformat definitiv în Hanu’ Berarilor.

Contents
”Grupul City Grill anunţă finalizarea celui mai amplu proces de investiţii al grupului. Prin investiţia de 13 milioane de euro în revitalizarea şi modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor Oprea Soare şi amenajarea Hotel La Boheme, Grupul City Grill îşi consolidează poziţia de cel mai mare operator autohton din piaţa ospitalităţii şi face primii paşi pe segmentul de hoteluri”, anunţă grupul.Ar putea fi cea mai frumoasă locaţie de restaurant din Bucureşti Hanu’ Berarilor păstrează elementele de construcţie originale ale arhitectului Petre AntonescuNu este uşor să refaci tavane pictate distruse de infiltraţii de apă, să patinezi cu foiţă de aur…Restaurantele sunt în sine destinaţii turistice

Lucrările de restaurare şi renovare au început în anul 2015 şi au fost desfăşurate în etape distincte. Astfel, în perioada 2015-2017 s-au realizat lucrări precum construirea orangeriei şi infrastructura terasei. Între 2018 şi 2019 a fost construită noua bucătărie, iar în perioada 2019-2023 s-a restaurat clădirea veche a hotelului şi a restaurantului. Bugetul total investit de grup în berăria gastronimică Hanu’ Berarilor se ridică astfel la 13 milioane de euro.

Ar putea fi cea mai frumoasă locaţie de restaurant din Bucureşti 

”Ne-am propus să transformăm Hanu’ Berarilor Oprea Soare în cea mai frumoasă locaţie de restaurant din Bucureşti. Feedback-ul oaspeţilor după modernizare şi restaurare este excelent, restaurantul fiind o adevărată destinaţie atât pentru bucureşteni, cât şi pentru turişti”, spune Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Acesta precizează că bugetul a fost de 3 ori mai mare decât a estimat.

„Bugetul a fost de 3 ori mai mare decât am estimat. Pe perioada lucrărilor au apărut nenumărate cerinţe suplimentare care au ridicat costul. Clădirea veche, monument istoric, a fost cea mai dificilă şi mai scumpă parte a investiţiei, dar o provocare majoră a fost şi  închiderea şantierului în pandemie si lockdown. Planurile au fost total date peste cap, atât din punct de vedere costuri, dar şi ca timp de finalizare”, precizează Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Clădirea în care funcţionează restaurantul Hanu’ Berarilor Oprea Soare este o clădire monument istoric de clasă A, acest lucru impunând standarde foarte înalte pentru conservare şi restaurare.

Hanu’ Berarilor păstrează elementele de construcţie originale ale arhitectului Petre Antonescu

”Sub semnătura arh. Mihai Butucaru, arhitect autorizat de Ministerul Culturii, clădirea veche a fost consolidată, s-a realizat compartimentarea pentru spaţiul alocat hotelului, s-au restaurat detaliile de la interior. Acestea au fost aduse cât mai aproape de forma iniţială, unele dintre elemente fiind reconstituite după pozele vechi ale interiorului, puse la dispoziţie de foştii proprietari ai clădirii. Proiectul de design al restaurantului, realizat de arh. Mihai Popescu reprezintă un exemplu de adaptare la arhitectura istorică a clădirii. Astfel, berăria gastronomică Hanu’ Berarilor Oprea Soare păstrează elementele de construcţie originale, ale arhitectului Petre Antonescu, şi le combină cu un design contemporan şi cu elemente interioare actuale, elemente de iluminat moderne şi o terasă echilibrată cu foarte multă verdeaţă”, mai arată grupul.

Una dintre schimbările semnificative aduse de renovare a fost mărirea bucătăriei în clădirea nouă, pentru a permite instalarea mai multor echipamente şi eficientizarea proceselor de servire.

Nu este uşor să refaci tavane pictate distruse de infiltraţii de apă, să patinezi cu foiţă de aur…

„Hanu’ Berarilor este situat într-un monument istoric de clasa A. Această clasificare aduce nenumărate limitări de acţiune asupra clădirii. Sunt necesare autorizaţii şi acorduri speciale, studii specifice pentru elementele valoroase ale clădirii– lemn, piatră, metal, vitralii etc. Este un proces extern de costisitor şi care se desfăşoară pe o perioadă mai lungă de timp.

Nu în ultimul rând pentru intervenţiile de restaurare sunt necesari oameni cu calificare pentru aceste activităţi şi care trebuie să fie atestaţi de instituţii acreditate. Nu este uşor să lucrezi pe incrustaţiile din lemn, înfloriturile de la metal, să refaci tavane pictate distruse de infiltraţii de apă, să patinezi cu foiţă de aur etc. Mi-aş dori să vad în Bucureşti şi nu numai, cât mai multe case  monument cărora se li se redea strălucirea de altă dată şi care să devină ele în sine o destinaţie emblematică în oraş”, completează Daniel Mischie.

Cealaltă locaţie istorică Hanu’ Berarilor, aflată în vila Elena Lupescu din Pache Protopopescu intră, de asemenea, în proces de redesign, cu focus pe elemente care vor face legătura între cele două restaurante: pereţi pictaţi în acelaşi stil şi elemente de iluminat similare.

Restaurantele sunt în sine destinaţii turistice

„Restaurantele Hanu’ Berarilor, alături de Caru’ cu Bere şi Hanu’ lui Manuc, sunt în sine destinaţii turistice. Pentru cei care ajung în Bucureşti, turişti străini, români sau expaţi, este obligatoriu să treacă pe la Car, Manuc  sau pe la Han. De aceea, misiunea noastră este dincolo de a servi o mâncare bună. Cred că într-o mare măsură, aceste restaurante stabilesc standardele de ospitalitate în Bucureşti, poate chiar în România, şi trebuie să punem accent, în primul rând, pe experienţa excepţională a clienţilor.

Iar experienţa unui client într-un restaurant este definită şi de atmosferă, design, dar şi de meniul şi calitatea serviciilor. Diversificăm şi inovăm constant meniul, suntem foarte atenţi la raportul preţ-calitate şi avem grijă să avem produse pentru tipurile de clienţi. Încă de acum 20 de ani, de când am deschis primul restaurant, suntem atenţi să fim actuali din toate punctele de vedere, dar şi să păstrăm valorile gastronomiei tradiţionale”, adaugă Daniel Mischie.

Ca un fapt inedit, meniul restaurantelor Hanu’ Berarilor este conceput de cheful Dan Iordan, care este alături de acest brand încă de la înfiinţare.

Berăriile gastronomice Hanu’ Berarilor au în prezent o echipă de 350 de angajaţi, coordonată de Cornel Mihalascu, partener pe brandul Hanu’ Berarilor, care colaborează cu Grupul City Grill de peste 20 de ani.

 

Similare

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Naționa editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a.
See Full Bio
LifeStyle Actualitate Business Opinii Politica
social network icon

Loading RSS Feed

Puterea

Urmărește
Oficiul de Stiri

si pe Google News

ULTIMA ORA
Alegeri prezidențiale 2025. A picat netul în Londra
Alegeri prezidențiale 2025. A picat netul în Londra. Câți români au votat în diaspora
Hobby-uri utile: Activități care te relaxează și te ajută să evoluezi personal
5 capcane înșelătoare în antreprenoriat și cum să le eviți
Oboseala care nu trece, semne că ai o problemă mai gravă
5 greșeli în bucătărie care te pot îmbolnăvi zilnic
Taguri:destinații turisticeHanu Berarilorrestaurante
Distribuie acest articol
Facebook Email Print
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Pamfletul zilei

Înainte de sezonul pepenilor românești, George Simion ne aduce Meloni din Italia

Înainte de sezonul pepenilor românești, George Simion ne aduce Meloni din Italia

Înainte de sezonul pepenilor în România, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile prezidențiale, George Simion, a încercat să ne aducă…

Citeste mai mult
Și părerea ta contează

Sondaj

Va rezista coaliția condusă de PSD după alegerea unui nou Președinte al României?
VoteazaRezultate
- Advertisement -
Ne gasesti si pe
Social Media
FacebookLike
YoutubeSubscribe
Citeste si:
Numerologie: Ce spune ziua nașterii despre tine
Numerologie: Ce spune ziua nașterii despre tine
Ce spune casa în care trăiești despre tine și cum ești influențat de ambientul pe care ti-l generezi (partea 1) 
Mircea Badea, după ce s-a spus că a fost dat afară de la Antena 3: “Având în vedere că aseară…”
Nicușor Dan: originile și formarea unui olimpic internațional. CV-ul Primarului Capitalei
George Simion, un expert în „Crimele Comunismului”. CV-ul prezidențiabilului AUR
Unde muncește Mirabela Grădinaru și ce se va întâmpla dacă Nicușor Dan ajunge președinte
Alegeri prezidențiale 2025, turul II: Prezența la urne în Diaspora, ora 23:00
Cezar Osiceanu, chemat să dea cu subsemnatul după ce a cerut suspendarea lui Nicușor Dan. Printre acuzații, folosirea ilegală de fonduri și neglijență în serviciu
Pescobar anunță cu cine votează: “Eu am cruce la gât. Nu am volan pe dreapta”
Hai la vot!
Ad imageAd image
  • Termeni si conditii
  • Redactia
  • Despre
  • Cookies
  • Contact
© oficiuldestiri.ro