Regele Charles al III-lea s-a întors!

Regele Charles și-a amânat toate îndatoririle publice, dar continuă să lucreze într-un cadru privat şi să se ocupe inclusiv de documentele de stat care îi sunt aduse în faimoasele cutii roşii. 

Regele Charles al III-lea s-a întors la Londra pentru a primi, cel mai probabil, un tratament suplimentar în urma diagnosticului său de cancer, potrivit DPA. Cât de pregătit este? 

Amintim că, săptămâna trecută s-a anunţat că şeful statului are „o formă de cancer”, iar suveranul britanic a publicat weekendul trecut o declaraţie în care le-a lăudat „pe toate acele organizaţii care îi sprijină pe pacienţii cu cancer”.

Acesta i-a amânat toate îndatoririle publice, dar continuă să lucreze într-un cadru privat şi să se ocupe inclusiv de documentele de stat care îi sunt aduse în faimoasele cutii roşii.

13 februarie 2024 Regele Chales, imagine de la externare
Regele Charles imagine de la externareThe Irish Sun

Regele Charles i-a informat personal pe toți

Pe de altă parte, Tegina Camilla a participat deja la mai multe evenimente de pe agenda sa de lucru şi a dezvăluit săptămâna trecută că soţul ei „se simte extrem de bine în circumstanţele date”.

Regele Charles le-a spus personal celor doi fii ai săi, prințul William și prințul Harry, despre diagnosticul său de cancer. Monarhul și-a informat personal și cei trei frați ai săi în legătură cu diagnostul său – Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Diagnosticul de cancer al regelui Charles a venit la scurt timp după ce acesta a fost supus unei proceduri pentru a trata o prostată mărită.

Cu toate acestea, monarhul nu are cancer de prostată, a menționat palatul. Părerile sunt însă împărțite, potrivit mass media britanice.

Care este, mai exact, rolul Regelui Charles

Regele Charles este șeful statului britanic, dar puterile sale sunt în mare parte simbolice și ceremoniale, iar el rămâne neutru din punct de vedere politic. Charles este, de asemenea, șeful Commonwealth-ului, o o organizație interguvernamentală de 56 de țări independente care cuprinde 2,5 miliarde de oameni. El este șeful de stat pentru 14 dintre acestea, cunoscute sub numele de regatele Commonwealth-ului, precum și pentru dependențele Coroanei – Insulele Anglo-Normande și Insula Man.

Regele primește zilnic informări de la Guvern într-o cutie de piele roșie, inclusiv informări înainte de întâlniri importante sau documente care necesită semnătura sa. În mod normal, prim-ministrul se întâlnește cu regele miercurea, la Palatul Buckingham.

Dacă ar deveni văduvă Regina Camilla

Reamintim că întreaga linie de succesiune se va schimba în cazul decesului Regelui Charles al III-lea: Prințul William ar accede imediat ca monarh, iar Kate Middleton ar urma să devină regină consoartă. Însă Regina Camilla va avea o „soartă” cam complicată.

Titlul său tehnic ar fi regina Dowager, potrivit Daily Mirror. Conform publicației, titlul regal a fost folosit pentru prima dată de regina Adelaide, căreia i-a murit soțul, regele William al IV-lea. Regele William a murit în 1837, iar soția sa a mai trăit încă 12 ani. Toți copiii cuplului au murit în copilărie, iar coroana a trecut la nepoata lui William, regina Victoria.

Dacă ar deveni văduvă, Regina Camilla are mai multe opțiuni. Se poate retrage la Ray Mill House, casa ei de la țară, sau își poate continua activitatea caritabilă în cauze cheie precum sănătatea, alfabetizarea, ori sprijinirea victimelor violențelor.

13 februarie 2024 Cine preia tronul dacă Regele Charles nu mai e
Cine preia tronul dacă Regele Charles nu mai ecriticaradro

Citiți și:

Prințul William a transmis primul mesaj după diagnosticul Regelui Charles

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE