Răzvan Florea este adolescentul dispărut în București, căutat de mii de oameni din toată țara! Tânărul are 17 ani, este autist și a plecat voluntar de acasă. Răzvan a fost văzut ultima dată în zona Piața Universității.
Sunați la 112 dacă l-ați văzut pe Răzvan, adolescentul dispărut în București!
Probabil c-ați văzut deja chipul lui Răzvan, adolescentul din București cu Asperger care e dispărut de marți, de aseară anunțul disparției e peste tot: în zeci de mii de share-uri pe Facebook, în afișe prin oraș – am văzut câteva la Universitate, unde a fost văzut ultima dată – toate cu un singur mesaj: un strigăt disperat de ajutor.
În social media, pe Facebook, anunțul dispariției a fost redistribuit deja de zeci de mii de ori, în mai puțin de 20 de ore:
“Răzvan este dat dispărut. Ultima oară a fost văzut în zona Universitate, pe 10 decembrie, în jur de ora 17:30. De atunci nu mai știm nimic despre el. Are 17 ani, purta un trening închis la culoare, ca în imagine, și pantofi de sport colorați. Persoanele ce pot oferi informaţii sunt rugate să sune la 112, pe mine, la 0753314255 sau să contacteze cea mai apropiată secție de poliţie. Mulțumesc mult!”.
Cum a dispărut Răzvan Florea
Răzvan este dat dispărut. Ultima oară a fost văzut pe 10 decembrie. Aşa începe mesajul pe facebook postat de Ramona Florea, mama băiatului, jurnalistă. Adolescentul are 17 ani.
Femeia se află în troleu în momentul în care și-a văzut fiul în Piața Universității. Băiatul era singur, nu avea bagaj și era îmbrăcat cu un trening închis la culoare și adidași colorați. De atunci, adolescentul nu a mai putut fi contactat. Mama îl ştia pe copil în siguranţă, acasă. Locuinţa lor e la mai puţin de un kilometru de zona în care l-a văzut ultima oară. Au trecut trei zile de atunci.
Mama le-a spus reporterilor Observator că Răzvan a plecat pur şi simplu, fără să fi avut vreo ceartă înainte. I-ar fi mărturisit însă că se simte marginalizat la şcoală. Motiv pentru care a şi refuzat să mai meargă la liceu. Conducerea unităţii ştie altă variantă.
“Copilul nu a venit la şcoală de ceva vreme, de vreo patru zile. Este un conflict între părinţii lui. Părinţii lui s-au despărţit şi din momentul acela a făcut un şoc. Diriginta a ţinut legătura cu mama. I-a spus că trec printr-un divorţ şi copilul nu vrea să vină sub nicio formă la şcoală”, a spus directorul adjunct al școlii.
Ce este Asperger, sindromul de care suferă Răzvan, băiatul dispărut
Sindromul Asperger: o tulburare din spectrul autist care se manifestă prin dificultăți de interpretare a lumii sociale și emoționale.
Autism Voice scrie că persoanele cu sindromul Asperger au mari dificultăți în a înţelege ce se întâmplă în jurul lor, din punct de vedere social.Nu acordă întotdeauna atenție contextului social în care se găsesc, și chiar şi atunci când o fac, deseori nu pot înțelege ceea ce văd și nu pot reacționa corespunzător.
Potrivit aceleiași surse, spre deosebire de copiii cu autism, care pot fi descriși ca fiind „pasivi” în interacțiunile lor sociale, copiii cu Asperger au tendința de a fi „activi, dar ciudați.”
“Acest sindrom îl indepărtează de realitate. Îl duce într-o zonă de căutare. El este ca un vânător de senzaţii. Se mişcă încontinuu”, a declarat Radu Leca, psiholog.
Răzvan le-a trimis un mesaj părinților, după dispariție
În urmă cu o lună, spune mama, Răzvan Florea a mai avut o tentativă de a fugi de acasă. S-a întors însă, de unul singur, după ce a stat o zi întreagă pe străzi. În urmă cu câteva ore, băiatul i-a trimis un mesaj tatălui său, profesor universitar.
“Fiul rătăcitor a trimis un e mail. Pe scurt, doreşte să fie independent. Îl înțeleg, eu am plecat de acasă la 18 ani, el mai are puțin până la 18 ani. L-am rugat să se întoarcă deocamdată acasă”, a scris tatăl băiatului.
“Părinţii, la modul general, au obligaţii de întreţinere, obligaţii de educare, de creştere, de bună dezvoltare, de îngrijire faţă de minori până la majorat. Dacă vorbim despre persoane care sunt încadrate in grad de handicap, trebuie să vedem ce scrie pe certificatul de handicap, atunci vârsta de 18 ani nu ar mai avea relevanţă. Atunci toată răspunderea îi revine însoţitorului, respectiv părintelui”, a declarat Adrian Cuculis, avocat.
Citește și: A murit Nicu Sârghea, toboșarul trupei Vunk. Avea 48 de ani
Citește și: Oana Mizil, 16 fertilizări in vitro eșuate. Cum a reușit, până la urmă, să aibă un copil cu Marian Vanghelie