Raport „Ericsson Mobility”: Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G va depăşi pragul de 1,5 miliarde, la nivel global

Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G va depăşi pragul de 1,5 miliarde, la nivel global, până la sfârşitul anului 2023, potrivit raportului “Ericsson Mobility“, publicat recent.

Ediţia din iunie 2023 a „Ericsson Mobility” Report evidenţiază, printre altele, faptul că adoptarea abonamentelor 5G în America de Nord a fost mai puternică decât se estimase anterior. Astfel, la sfârşitul anului 2022, regiunea avea cea mai mare pondere a abonamentelor 5G la nivel global, de 41%.

„Numărul abonamentelor 5G este în creştere peste tot în lume şi se preconizează că va ajunge la 1,5 miliarde până la sfârşitul anului curent. Traficul global de date în reţelele mobile continuă să crească, media lunară de utilizare per smartphone, la nivel global, urmând să depăşească 20 GB până la sfârşitul acestui an. Raportul arată şi o creştere continuă a veniturilor pe principalele pieţe 5G”, notează Ericsson.

Cele mai frecvente servicii 5G lansate de furnizorii de servicii

Conform datelor centralizate în raportul de specialitate, aproximativ 240 de furnizori de servicii de comunicaţii (CSP) din întreaga lume au lansat servicii 5G comerciale, iar aproximativ 35 au implementat sau lansat servicii 5G standalone (SA). Cele mai frecvente servicii 5G lansate de furnizorii de servicii pentru consumatori sunt serviciile de bandă largă mobilă îmbunătăţită (eMBB), cele de Fixed Wireless Access (FWA), jocurile şi unele servicii bazate pe AR/VR, cum ar fi formarea şi educaţia.

În acelaşi timp, aproximativ 58% dintre furnizorii globali de servicii 5G oferă din ce în ce mai frecvent pachete care includ diverse servicii de divertisment, cum ar fi: televiziune, streaming de muzică sau platforme de jocuri în cloud. Totodată, peste o sută de furnizori, dintre care aproximativ 40% pun la dispoziţie servicii de FWA, oferă în prezent FWA în reţelele 5G.

Tehnologia 5G va reprezenta aproape 80% din totalul conexiunilor de tip FWA

Estimările din piaţă arată că, până în anul 2028, tehnologia 5G va reprezenta aproape 80% din totalul conexiunilor de tip FWA.

Ericsson oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii soluţii complete pentru valorificarea întregului potenţial al conectivităţii. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform şi Technologies & New Businesses.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE