Un loc din țara noastră, unde peisajele idilice par să fie desprinse din Evul Mediu, nu numai că păstrează tradiția vie, ci emană și un aer magic. Ce îi îndeamnă pe vizitatori să revină. Ba chiar, unii dintre ei, consideră că aici e raiul pe pământ!
Comuna din din țara noastră, denumită „Raiul din România”, atrage anual cel puțin un milion de turiști străini, captivându-i cu legendele misterioase. Este vorba despre Bran, poate cea mai promițătoare comună din punct de vedere turistic din România. Atrage anual cel puțin un milion de turiști străini, captivându-i mai ales cu legenda vampirilor.
Cu toate acestea, potențialul locului nu este exploatat la capacitatea sa maximă, o situație întâlnită și în alte destinații de top din țară.
Raiul, darul și blestemul
Darul și blestemul pe care Bram Stoker l-a adus asupra “Raiului din România” stau în spatele stării actuale din Bran, potrivit Antena 3.
În 1897, autorul a conceput romanul “Dracula”, inspirat fiind de povestea lui Vlad Țepeș, domnitorul român notoriu pentru metoda sa brutală de a pedepsi trădătorii.
Deși reputat pentru apărarea țării sale împotriva inamicilor, diferența dintre faptele istorice și versiunea ficțională este imensă. Poate singurul element care rămâne relevant este țeapa, simbolul cu care celebrul vampir poate fi ucis.
Atracția pentru ficțiune
Atracția pentru ficțiune și mituri a întreținut credința în existența vampirilor și a alimentat dorința multor turiști de a explora “casa lui Dracula”. Chiar dacă nu au întâlnit nicio creatură fantastică, aceștia s-au întors la Bran, atrași de atmosfera specială a comunei.
Bran, localitatea legendară a lui Dracula și a elementului fantastic, a devenit un punct de atracție major, cu o serie de inițiative ingenioase care aduc profit.
Una dintre acestea este Casa Groazei din Bran, unde fiecare vizitator este întâmpinat de o experiență înfricoșătoare, cu efecte speciale, animatori și sunete realiste, perfectă pentru iubitorii de genul horror.
O altă atracție binecunoscută este Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, care atrage turiști din întreaga lume la fiecare Halloween, cu tarife de intrare colosale.
Este poate o faimoasă destinație turistică din România, ceea ce duce la cozi interminabile pentru achiziționarea unui bilet, vândut la prețuri considerabile.
Cu aceste două atracții deosebite, comercianții de suveniruri din Bran nu puteau lipsi. O mare parte dintre aceste suveniruri sunt inspirate de vampiri, imaginea lui Vlad Țepeș, prezentat sub chipul lui Dracula, precum și imagini cu castelul.
Citiți și: