Odata câștigate alegerile, PSD nu vreau să sprijine nici pe Călin Georgescu, nici pe Elena Lasconi. Partidul câștigător al alegerilor parlamentare joacă extrem de echilibrat. E clar. Ieșirea lui Marcel Ciolacu din finala prezidențială a căzut greu la stomac conducerii PSD, iar faptul că Elena Lasconi i-a furat locul lui Marcel Ciolacu la mustață, printr-o campanie care a depășit limitele legalului a creat un curent accentuat anti USR în rândul membrilor PSD, pe deoparte. Pe de altă parte, un partid de stânga nu poate susține un candidat precum Călin Georgescu, pe care îl susține în masă toată gașca partidelor suveraniste. După ce a fost împroșcat cu noroi, umilit și călcat în picioare de către grobienii de la USR și PNL, în frunte cu Robert Sighiartàu și cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a luat o decizie înțeleaptă: aceea dar nu se amesteca în ceea ce urmează, lăsând membrii.
PSD, să decidă fiecare cu cine votează. Mișcarea politică este extrem de delicată, pentru că mai mulți lideri PSD au afirmat cu subiect și predicat că mulți dintre membrii partidului au preferat să-l voteze pe Călin Georgescu decât pe Marcel Ciolacu, președintele propriului partid. În acest context e clar că vom asista la o confruntare crâncenă, mai ales după ultima săptămână și după isteria negativistă orchestrată posturile de televiziune Digi24 și Antena 3 CNN, a căror sisteme de manipulare sunt la limita legalului. Oamenii au început să-l vadă cu alți ochi pe Călin Georgescu și să-i descifreze mesajele așa cum trebuie, nu așa cum vor ziariștii.
Atacurile lui George Simion la Marcel Ciolacu au fost mai mult decât decente
Tot respectul și pentru Marcel Ciolacu ale cărui atacuri la Simion s-au încadrat și ele tot în limitele decente ale unei campanii electorale, menite să respecte intimitatea adversarului politic. Marcel Ciolacu, care este non conflictual și-a păstrat limitele atacurilor politice atacând mai degrabă declarațiile și faptele, nu persoana.
Este foarte clar că poziția PSD este una extrem de echilibrată. Ceea ce mă nedumerește este declarația lui Ciolacu, potrivit căreia primul pe care îl va suna pentru formarea unui guvern este Ilie Bolojan, adică pe șeful lui Sighiartău și gașca de la PNL care l-au făcut albie de porci și l-au băgat cu capul în noroi. Să vrei să faci alianță cu PNL dând la spate umilința la care ai fost supus mi-se pare de întunecimea minții.
E clar că PSD face un joc extrem de abil
Declarația potrivit căreia nu va negocia niciodată cu AUR și va dori să formeze un guvern cu PNL dă deja liniile politice ale României. Lucrurile încep să se limpezească, precum apa în care ai turnat sare. Pe de-o parte polul suveranist, care va forma opoziția, pe de altă parte polul puterii, la care în acest moment nu sunt sigur dacă USR va avea acces. Cred că foarte curând USR va fi izolat în Parlament, iar derapajele pro LGBTQ și ieșirile pseudo europene se vor lovi de pereți. În acest moment indiferent de cineva deveni președintele României e clar că jocurile politice se vor face și se vor desface doar cu acordul celor doi lideri ai momentului: Marcel Ciolacu de partea puterii și George Simion de partea opoziției. În opinia mea numirea lui Bolojan drept premier al României ar fi un dezastru, pentru că toate semnalele care vin din partea lui arată că omul habar n-are noțiuni elementare de macroguvernare și riscul de a prăbuși România direct în faliment este foarte mare.
Victoria PSD în alegeri liniștește istericalele europene și pune miere pe rana deschisă, presiunea partidelor suveraniste încadrându-se pe o linie europeană mult mai largă. Și ca să înțelegeți bine ce votați, mâine și poimâine voi face analiza comunicării nonverbale și un scurt portret psihologic a celor doi candidați. Voi începe cu Elena Lasconi pentru că este femeie.