back to top
spot_img

Sunt proteste la Metrorex! Avertismentul sindicaliștilor privind circulația metroului

Într-un an electoral cu mize uriașe, oamenii își cer drepturile, fie că vorbim despre medici, profesori sau angajați din alte domenii.

Sunt proteste la Metrorex! Angajații de la metrou ies joi în Piața Victoriei să protesteze, motiv pentru care transportul subteran ar putea fi blocat, avertizează sindicaliștii. Sute de angajați ai Metrorex vor protesta în fața Guvernului. Într-un an electoral cu mize uriașe, oamenii își cer drepturile, fie că vorbim despre medici, profesori sau angajați din alte domenii.

În plus, sindicaliștii au precizat că există un risc major de blocare a transportului public subteran din București. De asemenea, o delegație formată din 4 persoane va depune un memoriu la registratura instituției pichetate.

4 aprilie 2024 Sunt proteste la Metrorex! Avertismentul sindicaliștilor privind circulația metroului
Sunt proteste la Metrorex Avertismentul sindicaliștilor privind circulația metroului

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a aprobat protestul angajaților Metrorex – membri USLM. Unitatea Sindicatul Liber din Metrou anunță că la protest vor fi prezente aproximativ 500 de persoane.

Cea mai mare nemulțumire a sindicaliștilor este legată de salarii. Aceștia se plâng că nu li s-au majorat veniturile cu 13%, așa cum prevede noul Contract Colectiv de Muncă. În plus, există probleme și cu deficitul de personal și deficitul de finanțare.

USLM trage un semnal de alarmă asupra riscului major în blocarea activității metroului bucureștean. Sindicaliștii vor veni cu bannere, pancarte și mijloace de sonorizare cu respectarea legislației în vigoare.

CITIȚI ȘI:

Primul metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex a plecat spre București/ Detalii despre noua achiziție

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...