Proiect de act normativ aflat în vizorul Guvernului: Plafonarea adaosului comercial pe lanțul dintre procesatori și retaileri

Guvernul României intenționează să publice luni proiectul de act normativ prin care va plafona adaosul comercial pe lanțul dintre procesatori și retaileri, iar măsura va fi aplicată pe o perioadă limitată de jumătate de an, conform unor surse guvernamentale.

Această schemă de reducere a adaosurilor comerciale se va aplica doar pentru procesatori și retaileri și nu pentru fermieri, mai spun sursele. 

Se dorește ca la începutul săptămânii următoare actul să fie gata, ca la următoarea ședință de guvern să fie prezentat. Discuțiile cu retailerii vor continua vineri și sâmbătă.

În caz că funcționează acordul

Inițial, Guvernul român voia ca adaosul comercial să fie plafonat voluntar pe lanțul intermediari dintre procesator și marile rețele comerciale.

Sursele au declarat pentru Economedia că, dacă acordul funcționează, acesta ar putea fi prelungit cu 3 luni. Iar dacă nu funcționează, Guvernul va da un act normativ prin care va plafona obligatoriu adaosul comercial.

Alimentele pentru care ar putea scădea prețul ar fi alimentele de bază, respectiv pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că scăderea prețurilor „nu va pune presiune pe producătorii români”.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE