Prima insulă turistică din lume fără telefon

Insula Ulko-Tammio, situată în Golful de Est al Finlandei, se declară prima insulă turistică din lume fără telefon, iar autoritățile îi îndeamnă pe vizitatori să se bucure mai mult de natură, după cum notează CNN.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Haminei, va fi o zonă fără telefon în această vară. Vrem să-i îndemnăm pe turişti să-şi închidă dispozitivele inteligente şi să se oprească şi să se bucure cu adevărat de insule”, a declarat Mats Selin, expert în turism insular la Visit Kotka-Hamina, într-un comunicat de presă.

Unul dintre cele 41 de parcuri naționale ale Finlandei, Ulko-Tammio este nelocuit de oameni, dar găzduiește multe păsări și plante rare, pe care vizitatorii le pot observa în excursii de-a lungul traseelor ​​naturale ale insulei sau din turnul de păsări.

Mai mult timp pentru experiențe noi

Participarea la detoxifierea digitală pentru turiști de pe Ulko-Tammio este voluntară și, deoarece insula este acoperită de o rețea mobilă funcțională, tentația va fi mereu prezentă. Cu toate acestea, personalul de la Parks & Wildlife Finland, compania care administrează insula, speră ca propunerea să funcționeze.

„Oprirea telefonului, explorarea naturii și întâlnirea față în față cu oameni vă vor îmbunătăți starea de spirit și bunăstarea”, a declarat Sari Castrén, psiholog și manager de cercetare la Institutul finlandez pentru sănătate și bunăstare, într-un comunicat de presă.

„Petrecem nenumărate ore derulând feedurile noastre de pe rețelele sociale, așa că luarea unei scurte pauze de la ele înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi.”

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE