Întrecerile de atletism vor reprezenta, ca de obicei, la Jocurile Olimpice, cele mai urmărite întreceri în 2024. Iar fanii care vor să vadă pe viu starurile din sportul mondial vor trebui să bage adânc mâna în buzunar.
Prețurile biletelor stârnesc deja îngrijorarea World Athletics, existând temeri că vor fi multe locuri goale în tribune. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics), Sebastian Coe, şi-a exprimat, luni, regretul pentru preţul “ridicat” al biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, informează AFP, citat de Agerpres.
“Este responsabilitatea mea să mă asigur că sportul nostru se desfăşoară într-un climat cât mai bun posibil, că organizatorii francezi ai Jocurilor Olimpice vor face totul pentru a umple stadioanele, chiar dacă preţul biletelor este, aşa cum ştim, ridicat”, a declarat el într-o conferinţă de presă telefonică de final de an cu reprezentanţii agenţiilor de presă.
Biletele pentru atletism ajung să coste și 990 de euro
Peste 7,6 milioane de bilete au fost deja puse în vânzare pentru Jocurile de la Paris, iar unele sunt propuse la tariful minim de 24 euro, dar altele, în special pentru competiţiile de atletism, faza finalelor, ajung să coste 690 de euro sau chiar 990 de euro.
“Dorinţa noastră va fi aceea de a avea suporteri pe stadioane pentru a urmări evenimentele la preţuri abordabile care ne permit să dezvoltăm sportul nostru”, a subliniat fostul campion olimpic de atletism, Sebastian Coe, care a insistat asupra necesităţii de “a lua în considerare” familiile sportivilor, care vor face deplasarea pentru a-şi încuraja apropiaţii.
Fostul campion olimpic, care s-a aflat la conducerea Comitetului organizator al Jocurilor de la Londra din 2012, i-a urat “mult noroc” lui Tony Estanguet, preşedintele comitetului organizator francez, şi colaboratorilor săi, sperând că “Jocurile se vor desfăşura în deplină siguranţă şi nu într-o atmosferă de izolare”.
Franţa se pregăteşte să primească sportivi şi spectatori din lumea întreagă pentru Jocurile Olimpice de la Paris de vara viitoare (26 iulie-11 august), cu ocazia unei competiţii ieşite din norme în termeni de organizare deveniţi cu atât mai complecşi din cauza contextului internaţional generat de conflictele militare din Ucraina şi dintre Israel şi Hamas.
CITEȘTE ȘI Jocurile Olimpice: Primarul Parisului spune că transportul parizian nu va fi gata la timp