Preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu: Autoritățile române monitorizează evoluția evenimentelor din Rusia

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Rusia. Guvernele din Franţa şi Germania au anunţat, de asemenea, că urmăresc situaţia.
Președintele României, Klaus Iohannis a transmis pe Facebook că “Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu Aliații”.

“Toate autorităţile române monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia, în deplină cooperare cu aliaţii noştri. Sunt informat permanent de Ministerul Apărării şi MAE cu privire la situaţie. Suntem în coordonare cu aliaţii noştri”, a scris şi premierul Ciolacu pe Twitter.

 

NATO “monitorizează situaţia” din Rusia, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Alianţiei Nord-Atlantice, Oana Lungescu, relatează Reuters. Și preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat sâmbătă că “monitorizează îndeaproape” situaţia din Rusia şi că este în legătură cu liderii europeni şi partenerii G7, în contextul în care liderul grupului de mercenari Wagner a declanşat o revoltă armată împotriva armatei ruse, relatează AFP şi Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin s-a adresat ruşilor într-o alocuţiune televizată, evocând o trădare şi “o lovitură de pumnal în spate”.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE