În urma dezertărilor senatorilor care s-au alăturat altor formațiuni politice, partidul POT nu mai dispune de grup parlamentar la Senat. O situație care ilustrează dificultățile interne și provocările pe care le are partidul condus de Anamaria Gavrilă.
Partidul condus de Anamaria Gavrilă încasează o lovitură dură la doar trei zile după alegerile prezidențiale și la aproape șase luni de la intrarea în Parlamentul României.
POT rămâne fără grup parlamentar la Senat
POT a rămas fără grupul parlamentar la Senat, asta după ce cinci senatori din partidul condus de Anamaria Gavrilă și-au dat demisiile. La Camera Deputaților, din cei 20 de deputați, partidul a mai rămas cu 14, după ce șase dintre ei au demisioant.
„Mi-am asociat imaginea și viața mea mi-am gândit-o de acest partid. Cred în el și cred în proiectul lui. Chiar dacă rămân singurul senator, nu îmi pasă. Vreau să îmi duc la capăt cel puțin mandatul acesta ca membru al partidului POT și voi căuta să adun și alți tineri pentru că este un partid pentru tineri.
Vom lupta până la capăt ca să menținem acest partid, să-l înmulțim și să-l întărim”, a spus, potrivit Antena3CNN, senatorul Gheorghe Vela, liderul de grup al senatorilor POT ca reacție la demisiile din partid.

POT are probleme și la Camera Deputaților
La Camera Deputaților, dacă numărul deputaților scade sub 10, POT rămâne fără grup parlamentar. Simu Aurora Tasica, fost membru al partidului a prezentat în numele ei și a unui grup de șase deputați demisiile invocând „îndepărtarea profundă” a conducerii față de principiile și promisiunile inițiale.
„Ne-am alăturat acestei mişcări suveraniste convinşi că putem construi un partid democratic, transparent şi responsabil. Din păcate, această idee s-a pierdut pe drum”, a declarat Simu Tasica în plen, adăugând că eforturile de a salva proiectul politic au fost ignorate de conducere.

Parlamentarii demisionari vor pune bazele unui nou proiet politic
Parlamentarii demisionari au precizat că vor pune bazele unui nou proiect politic care și-a propus să devină o „casă democratică pentru o mișcare conservatoare și suveranistă decentă față de discursurile extremiste și conflictuale promovate în prezent”.
„Românii doresc să fie în Europa, dar într-o Europă altfel, cu fruntea sus, cu politicieni care au ca unică agendă interesul acestei ţări”, a mai spus deputata, precizând că noua platformă politică va fi dedicată cetăţenilor „decenţi, credincioşi şi muncitori”.
„Noi, politicienii noi, ne desprindem de partidele politice sechestrate de lideri absoluţi, aflaţi din păcate în competiţii de cult al personalităţii şi începem un alt proiect democratic. Sfada, isteria, poziţiile şi declaraţiile extremiste sunt exact ceea ce dezgustă şi dezamăgeşte electoratul conservator-suveranist”, a adăugat Simu Tasica.