Poșta Română a publicat anunțul în legătură cu programul de lucru pentru ziua de 24 ianuarie, când se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române.
Astfel, programul Poștei Române de Ziua Unirii Principatelor Române se modifică: Subunitățile poștale din toată țara vor fi închise de vineri, 24 ianuarie 2025.
Compania Națională „Poșta Română” a anunțat că, pe data de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire, toate subunitățile poștale din șară, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, vor fi închise. Decizia marchează celebrarea Zilei Unirii Principatelor Române, o sărbătoare legală prevăzută de Codul Muncii, în care nu se lucrează.
Această măsură vine în contextul respectării tradiției de a celebra una dintre cele mai importante zile din istoria României, în care a fost realizată unirea între Moldova și Țara Românească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, la data de 24 ianuarie 1859.
Poșta Română – programul pentru 24 ianuarie
Vineri, 24 ianuarie 2025 – toate subunitățile poștale din mediul urban și rural vor fi închise.
Poșta Română transmite că toate punctele poștale din mediul urban și rural vor fi închise în această zi, decizia fiind luată în conformitate cu prevederile Codului Muncii, care stipulează că 24 ianuarie este declarată zi de sărbătoare legală.
Poșta Română, unul dintre cei mai mari angajatori la nivel național, urmează să inițieze un program de plecări voluntare. Cei care vor ajunge în situația de a fi concediați ar putea rămâne fără compensații bănești, potrivit planului văzut de profit.ro.
Prima etapă impune ca fiecare salariat din cadrul Administrației Centrale să prezinte un raport de activitate până la data de 21 ianuarie.
„Vom considera dispensabil companiei postul celor care nu vor scrie acest raport”, este atenționarea transmisă. Pentru a face față modificărilor constante din industria de curierat și logistică, Poșta Română urmează să deschidă o serie de posturi noi în structuri precum Antifraudă, Vânzări, Training.
Citiți și: Poșta Română face reduceri de personal. Ce sunt „plecările voluntare”