Pentru a desfășura activități de pescuit sportiv sau industrial în apele de frontieră, apele maritime interioare și marea teritorială, persoanele interesate trebuie să obțină un aviz prealabil de la Poliția de Frontieră.
„Pentru desfășurarea în condiții legale a activităților de pescuit sportiv ori industrial în apele de frontieră, apele maritime interioare și marea teritorială, persoanele interesate și pasionate de aceste activități de agrement trebuie să solicite Poliței de Frontieră un aviz prealabil în acest sens”, transmite într-un comunicat Poliția de Frontieră Română, duminică, 16 martie.
Conform comunicatului, avizul poate fi obținut atât online, cât și direct de la sediile instituțiilor noastre din zonele în care se desfășoară activitatea de pescuit.
Eliberarea acestuia se face prin serviciile teritoriale ale Poliției de Frontieră, aflate în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră:
- Inspectoratul Teritorial Iași
- Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmației
- Inspectoratul Teritorial Oradea
- Inspectoratul Teritorial Timișoara
- Inspectoratul Teritorial Giurgiu sau Garda de Coastă, acestea fiind organizate în zona de competență la nivelul fiecărui județ de frontieră.
Avizul se acordă într-un termen de 30 de zile și este valabil timp de un an.
Pentru obţinerea acestui aviz, persoanele interesate se pot adresa fie la sediile structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, fie pot accesa formularul online disponibil la adresa www.politiadefrontiera.ro (secțiunea Utile/Formulare).
În linkul anterior postat se pot găsi informații utile despre pescuitul recreativ/sportiv în zona de frontieră, detalii privind legislația aplicabilă și pașii necesari pentru obținerea avizului.
De asemenea, este foarte important de transmis faptul că „aderarea pe deplin a României la spațiul Schengen și eliminarea controalelor din punctele de trecere a frontierei, nu îi scutește pe cei interesați de această activitate de obligativitatea deținerii avizului”, transmite Poliția de Frontieră Română.