PMB: Cei care nu plătesc parcarea vor fi amendați automat pe loc

Șoferii care vor parca pe locurile amenajate de Primăria Municipiului București (PMB) fără să achite contravaloarea vor fi automat amendați pe loc, prin intermediul unor mașini cu radare mobile, a anunțat Nicorel Nicorescu, consilier PMB.

„Începând din acest weekend cei care nu plătesc parcarea primesc automat amendă cu ajutorul radarelor mobile”, a anunțat Nicorel Nicorescu printr-o postare pe pagina personală de Facebook.

Potrivit consilierului PMB, această măsura vizează cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de Primăria Generală a Capitalei. „Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru”, a mai precizat Nicorescu.

Contestarea amenzilor pentru parcare va fi greu de susținut în instanță

Conform lui Nicorel Nicorescu, noul sistem funcționează pe baza unor camere video de ultimă generație, care verifică „în mai puțin de o secundă” numărul de înmatriculare și plata locului de parcare.

Dacă mașina este parcată „gratis” (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci șoferul în cauză primește pe loc amenda”. Nicorescu spune că „se pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră”.

Datorită noului sistem, amenda va veni la pachet cu o fotografie ce include locul, data și ora. În acest fel, constatarea si înregistrarea contraventiei se face cu ajutorul unei tehnologii perfect opozabilă în justiție, ceea ce va face dificilă contestarea amenzilor în instanță.

De asemenea, se vor putea primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă respectivul automobil este surprins pe o durată mai lungă fără a fi achitat tariful de parcare.

Cum se poate plăti contravaloarea parcării

În luna ianuarie a anului curent, compania Parking a PMB a primit în dotare modele Volkswagen e-Up!. Acestea sunt dotate cu camere foto-video digitale conectate la sistemul de plată și pot verifica rapid dacă a fost achitată taxa stabilită pentru zona respectivă.

Plata contravalorii serviciului de parcare în parcajele de pe raza Bucureștiului poate fi realizată prin plata în numerar către personalul autorizat sau cu cardul bancar prin intermediul aplicațiilor pentru telefonul mobil Parking București, AmParcat.ro sau qport.app.

Există și varianta achitării tarifului prin SMS la numărul 7458. De asemenea, pot fi cumpărate abonamente. Tariful pentru o oră de staționare în parcările PMB este de 5 lei.

author avatar
Mihai Morcovescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE