De Florii, românii mănâncă tradițional pește. Puțini știu care este peștele cel mai bun. Peștele este o proteină slabă de înaltă calitate.
Asociația Americană de Cardiologie și ghidurile pentru alimentație sănătoasă recomandă consumul a două porțîi de pește sau fructe de mare săptămânal.
Diversitatea consumului de fructe de mare este cea mai bună modalitate de a obține nutrienții care susțin sănătatea pe care peștele îl asigura.
Datorită accesibilitățîi lor, stabilității pe raft și valorii lor nutritivă, sardinele conservate în cutii sunt cel mai bun pește de mâncat. Sardinele la conservă sunt pline de acizi grași omega-3 de origine marină. Acesta este un tip de grăsime care ajută la reducerea inflamației, determinând un pericol mai mic de depresie și un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Sardinele conservate sunt bogate în calciu; o conservă tipică are aproximativ la fel de mult mineral ca un pahar de lapte.
De asemenea, sunt o sursă semnificativă de vitamina D, care ajută la absorbția calciului. În timp ce sardinele ocupă primul loc în lista celor mai sănătoși pești de mâncat, somonul are multe dintre aceleași beneficii și este mai puțin apos. Toate formele de somon (fie că este de crescătorie sau sălbatic) au niveluri similare de nutrienți, inclusiv omega-3. Este indicat să vă asigurați că somonul pe care îl cumpărați este certificat de o organizație precum Consiliul pentru Stewardship Marin pentru a indica faptul că este o alegere durabilă. Luați în considerare păstrăvul ca alternativă la somon. Sunt înrudiți și se pot înlocui în rețete.

Păstrăvul este mai puțin apos decât somonul, fiind o opțiune bună dacă începeți să mâncați fructe de mare.
La fel ca somonul, este bogat în acizi grași omega-3 benefici, proteine și alte nutrienți, cum ar fi vitamina D. Luați în considerare păstrăvul ca alternativă la somon — sunt înrudiți și se pot înlocui în rețete. Păstrăvul este mai puțin apos decât somonul, așa că poate fi o opțiune bună pentru început dacă abia începeți să mâncați fructe de mare.Una dintre cele mai slabe alegeri, o porție de cod gătit are aproximativ 100 de calorii și 23 de grame de proteină. Codul conține și alți nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele din complexul B, care ajută organismul să convertească compușii din alimente în energie.

Citiți și