back to top
spot_img

Care sunt cei mai bogați oameni ai planetei, conform top Forbes

Cel mai bogat om de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH.

2.781 de persoane au averi care depăşesc 1 miliard de dolari, potrivit top Forbes, mai multe cu 141 comparativ cu anul 2023.

Cei mai bogaţi oameni din lume dețin 14,2 trilioane de dolari (14.200 de miliarde de dolari), o creştere cu 2 trilioane dolari (2.000 de miliarde de dolari) faţă de 2023.

„A fost un an uimitor pentru cei mai bogaţi oameni din lume, având mai mulţi miliardari în întreaga lume decât oricând înainte”, spune Chase Peterson-Withorn, editor Forbes.

„Un număr record de 14 cenți-miliardari (100 de miliarde de dolari) au averi de 12 cifre. Chiar şi în vremuri de incertitudine financiară pentru mulţi, super-bogaţii continuă să prospere”, a declarat Peterson-Withorn. Potrivit Forbes, numărul milirdarilor planetei a crescut cu 141 față de 2023. Pentru realizarea topului din acest an, Forbes a folosit preţurile acţiunilor şi ratele de schimb din 8 martie 2024.

3 aprilie 2024 Elon Musk Bernard Arnault profimedia_oficiuldestiri.ro
Duel de zile mari între Elon Musk și Bernard Arnault pentru titlul de cel mai bogat om al planetei Foto Profimedia

Cel mai bogat om de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH.

Averea acestuia, potrivit Forbes, a crescut cu 10%, fiind estimată la 233 de miliarde de dolari.Elon Musk ocupă locul al doilea, cu 195 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 8% faţă de anul trecut. Pe locul 3 se află Jeff Bezos, de la Amazon, care are o avere estimată la 194 de miliarde de dolari. Cea mai mare creștere a averii a fost în cazul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. El a câștigat 116,2 miliarde de dolari într-un singur an, datorită faptului că valoarea acţiunilor Meta aproape că s-au triplat. Zuckerberg ocupă locul 4 în clasamentul Forbes 2024, cu o valoare estimată a averii la 177 de miliarde de dolari. Larry Ellison de la Oracle, cu o valoare estimată la 141 de miliarde de dolari, completează top 5.

3 aprilie 2024 Cum a ajuns Bernard Arnault regele luxului
Cum a ajuns Bernard Arnault regele luxuluiWine Spectator

265 de persoane, inclusiv Taylor Swift, au intrat în clasamentul mondial al miliardarilor de anul acesta întocmai de Forbes.

Cel mai bogat dintre toate acestea este italianul Andrea Pignataro, fost trader de obligaţiuni de la Salomon Brothers care este acționarul firmei de software financiar ION Group. El are o avere estimată la 27,5 miliarde de dolari. Statele Unite au cei mai multe persoane miliardare, respectiv 813, care dețin o avere estimată la o valoare de 5,7 trilioane de dolari (faţă de 735, cu o valoare de 4,5 trilioane de dolari, în 2023).

Citiți și

Paștele ortodox, la 5 săptămâni după cel catolic. Preot: „Este o problemă calendaristică”

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...