Timp de patru zile, UNATC devine un spaţiu cu totul deschis tuturor celor interesaţi să experimenteze pe viu viaţa de student şi de membru deplin al celei mai mari comunităţi artistice din România, după cum transmite universitatea.
În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.
Cei care îşi doresc o carieră artistică în domeniul teatral, cinematografic sau media vor putea participa la ateliere, cursuri, examene, spectacole de teatru, expoziţii, proiecţii de filme.
UNATC, program complet
Instituția deschide porţile educaţiei artistice către Teatru, Film, Cercetare, Actorie, Regie de Film şi Teatru, Pedagogie, Păpuşi şi Marionete, Coregrafie, Scenografie, Teatrologie, Imagine de Film, Fotografie, Multimedia, Sunet, Montaj de Film, Scenaristică, Film documentar, Comunicare audiovizuală, Animaţie, Game Design, experienţe şi tehnologii VR.
Programul complet al evenimentului, la care participarea este gratuită, poate fi consultat pe www.unatc.ro.
Istoria acestei instituții a început în anul 1834, odată cu înființarea primei facultăți de teatru din țara noastră, care a funcționat în cadrul Școlii Filarmonice din București. Începând cu anul 1998, a dobândit statutul de universitate.
Conexiune între tehnologie și artă la UNATC
UNATC este locul în care sunt gândite și montate multe dintre producțiile cinematografice de succes internațional ale studenților din domeniu. Care este secretul lor? Realitatea imersivă, neuroștiința, calibrarea sunetului și nu numai. Au inclusiv un laborator de game design.
Investiții de peste opt milioane de euro în toată această clădire. Banii au venit din fonduri europene. Tehnologiile, din diferite colțuri ale lumii. Acesta este centrul de cercetare al Universității de Artă Teatrală și Film „I.L.Caragiale“. Aici sunt create, de exemplu, spații tridimensionale interactive. Sistemul este compus dintr-un echipament de videoproiecție stereoscopică, o pereche de ochelari 3D și un program de tracking de ultimă generație, care face legătura dintre ochelari, prin aceste antene, și toate ecranele din încăpere.
Singura universitate de profil din sud-estul Europei care deține astfel de tehnologii
Totul este completat de artiștii de la montaj, colorizare și lumini. În fiecare dintre aceste laboratoare există acum tehnologii de ultimă generație folosite și în marile case de producții din Statele Unite. Studenți din toată țara, dar și din străinătate, sunt înscriși acum la UNATC. Este singura universitate de profil din sud-estul Europei care deține astfel de tehnologii.
Citiți și:
Tudor Chirilă vrea spectatori mai educați la teatru: „Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene”