După ce Angel Tîlvăr a chemat lideri ai asociațiilor militare la MApN pentru a discuta despre pensiile militare, ministrul s-a „fofilat” și a trimis-o, în locul său, pe Simona Cojocaru, secretar de stat. Oficiul de stiri vă dezvăluie ce s-a discutat în spatele ușilor închise.
Așa cum cum se așteptau mulți dintre cititorii Oficiul de stiri, îndeosebi militarii din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, la întâlnirea de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) nu s-a rezolvat nimic legat de pensiile militare. Ministrul Angel Tîlvar s-a „fofilat” (Dex online: A se fofila – a se sustrage de la o îndatorire; a se eschiva) și a trimis-o la întâlnirea cu reprezentanții militarilor în rezervă și în retragere pe Simona Cojocaru, care are alte atribuții în MapN. Simona Cojocaru este secretar de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale. Asta, deși, invitația la această întâlnire a fost făcută de Angel Tîlvăr.
Pensiile militare au rămas în aer la MApN
La întâlnirea de la MApN între oficiali din conducere și lideri ai asociațiilor militare reprezentate de Forumul structurilor asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, – Forumul SAOPSN, în locul ministrului Angel Tîlvăr a venit Simona Cojocaru. În cadrul discuțiilor legate de pensiile militare, secretarul de stat din MApN s-a rezumat la a spune că va transmite ministrului apărării doleanțele militarilor. „Doamna a fost amabilă, dar se vedea că era depășită de situație.”, a declarat, pentru Oficiul de stiri, președintele AMVVD, Marius Apostol.
Ce s-a discutat în spatele ușilor închise
La întâlnirea legată de pensiile militare de la MApN au participat cinci lideri ai militarilor rezerviști. Este vorba despre col.(r) Marian Tudor, președintele Forumului SAOPSN, Dragoș Icleanu, Asociația ANCMRR Ploiești, reprezentantul Asociația Romil și Marius Apostol, președintele AMVVD. Secretarul de stat, Simona Cojocaru, le-a transmis că o decizie legată de pensiile militare poate fi luată după motivarea CCR și publicarea în Monitorul Oficial.

Pensiile militare au rămas în aer la MApN
Pensiile militare au rămas în aer la MApN. Legat de întâlnirea de la MApN, Dragoș Icleanu a transmis un mesaj pe Facebook. „Astăzi reprezentanții FORUMULUI SAOPSN au fost primiți de doamna Simona Cojocaru Secretar de stat și Șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale. Nu de Ministrul Apărării Naționale, așa cum a cerut președintele FORUMULUI. S-a solicitat de reprezentanții asociațiilor, ca MApN sa inițieze un act normativ prin care sa se acorde solda de grad rezerviștilor la valoarea celor în activitate, aducându-se de participanți multe argumente constituționale și legale în sprijinul acordării rezevistilor a noi valori a soldei de grad. Dl col.Florin Bucur, șeful DRP participant la audiența noastră, ne-a explicat că se așteaptă motivația CCR la sesizarea Avocatului Poporului făcută la Legea 559/ 2024 și în funcție de motivație se va vedea ce urmează a fi făcut. Ni s-a mai explicat că MApN nu are drept de inițiativă legislativă în speța soldei de grad și că să ne adresam parlamentarilor . Aceasta se esență discuțiilor purtate astăzi cu decidentul militar care ne-a primit în audiență.”.
O glumă de adunare, inutilă, păi, ce nemernici au promovat acea lege respinsă, DE CE nu a fost anulată PUG care a amputat legea, mai simplu și simplu de rezolvat. De ce a fost o lege care din start era pregătită pentru a fi compromisă. Chiar atât de fraieri sunt reprezentații militarilor ?. O adunare și știre, inutilă pentru destinatari. Idem clasei politice care, profita d3 minciună pentru a manipula, pentru “promovare mincinoasă, “comercianții și producătorii ” sunt considerați infractori, politicienii, DE CE …NU ?.
Col Bucur ,un habarnist!Tot ce tine de militari si rezervisti ,MApN-ul are drept de initiativa legislativa!Lehamite si sictir!Niste pupini ai politicienilor!
No ați văzut dacă vă dați mari bengoși in rachete și drone ,mai bine investiți în Calea ferată și în cărbune.