back to top
spot_img

Parisul intră în era acvatică: Cum puteți înota în Sena, sau aproape de Turnul Eiffel /VIDEO

La Paris, locuitorii şi turiştii vor putea înota din nou în Sena din 2025, pentru prima dată în peste 100 de ani, a anunţat duminică primarul Anne Hidalgo, după cum relatează dpa.

Trei situri vor fi deschise publicului, un centru acvatic deja parţial în uz, precum şi încă două centre de înot, în apropiere de Turnul Eiffel. Zonele pentru înot vor fi delimitate cu balize şi accesibile prin intermediul unui dig. Vor fi instalate vestiare şi duşuri, a anunţat primăria.

Înotatul în Sena este o dorinţă de lungă durată a parizienilor. În 1900, când Jocurile Olimpice au avut loc pentru prima dată la Paris, competiţiile de înot au fost organizate în Sena.

Un impuls

Înotul în fluviu a fost interzis oficial în 1923 din cauza calităţii necorespunzătoare a apei în oraş, dar a mai fost practicat până la începutul anilor ’60.

Proiectul a primit acum un impuls datorită Jocurilor Olimpice din 2024 care vor avea loc la Paris. Unele dintre competiţiile de înot vor avea loc loc în Sena.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...