Doi americani din statul Illinois au dat în judecata platforma OnlyFans după ce și-au dat seama că în spatele mesajelor primite nu s-ar fi aflat modelele pentru care au plătit abonament, potrivit publicației Gizmodo.
Reclamanții au intentat proces firmelor Fenix Internet, LLC și Fenix International Limited, companiile mamă ale platformei OnlyFans.
Platforma OnlyFans, acționatlă în instanță
Avocații celor doi bărbați susțin că respectivele companii au favoriat o vastă metodă de înșelăciune împotriva utilizatorilor site-ului. Reclamanții acuză faptul că pârâții „au înșelat și fraudat ilegal și în mod necorespunzător fanii, permițând unor terți să trimită mesaje în numele creatoarelor de conținut, încălcând astfel Termenii și condițiile OnlyFans”.
Avocații bărbaților acuză cele două companii în documentele judiciare că au facilitat o vastă „înșelăciune” împotriva utilizatorilor site-ului. Reclamanții susțin că pârâții „au înșelat și fraudat ilegal și în mod necorespunzător fanii, permițând unor terți să trimită mesaje în numele modelelor, încălcând astfel Termenii și condițiile OnlyFans”.

„OnlyFans a favorizat o metodă de înșelăciune a clienților”
„În ciuda faptului că succesul OnlyFans se bazează pe promisiunea unor conexiuni ‘directe’ și a unor relații ‘autentice’, platforma facilitează în mod conștient scheme prin care fanii sunt păcăliți să plătească pentru a avea interacțiuni personale cu creatori care nu sunt deloc ‘autentici’.
Aceste scheme implică externalizarea înșelătoare a sarcinii de a interacționa cu fanii, precum și a altor funcții, către agenții terțe de ‘management’”, se menționează în plângerea depusă în instanță.

Termeni și condiții ascunse
Reclamanții mai acuză faptul că platforma OnlyFans nu îndeplinește condiițiile de transparență. Această situație a fost ilustrată de numeroase publicații importante și nu este un fenomen care se întâmplă de azi de ieri, ci de ani de zile. Cu toate acestea, platforma pentru adulti este transparentă cu privire la posibilitatea implicării unor firme terțe în interacțiunile cu utilizatorii.
„Fanul recunoaște că terți pot ajuta creatorii în administrarea conturilor lor și în interacțiunile cu fanii”, menționează platforma în secțiunea Termeni și condiții. Însă, reclamanții susțin că, de fapt, OnlyFans, „ascunde rolul pe care terții îl pot avea în asistarea creatorilor cu conținutul lor”, asta pentru că așa-zisul contract „Fan-Creator”, menționat în Termenii și condițiile platformei presupune „o acțiune suplimentară” din partea utilizatorului pentru a fi vizualizat și este afișat doar printr-un hyperlink în Termenii de utilizare generali, notează Gizmodo.