Occidentul dorește să creeze un spațiu în flăcări? Noua politică în viziunea Rusiei

Occidentul face presiuni fără precedent asupra statelor din Asia Centrală, intenționând să creeze în Eurasia un “spațiu în flăcări” cu țări care se luptă între ele, a declarat vineri secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, conform Ria Novosti.

„În războiul lor nedeclarat împotriva Rusiei, SUA și alte țări occidentale folosesc nu doar Ucraina. Ele exercită o influență fără precedent asupra țărilor Asiei Centrale, în încercarea de a obține distrugerea legăturilor lor cu Rusia și destrămarea asociațiilor de integrare – a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, a Uniunii Statelor Independente și a Uniunii Economice Euroasiatice”, a spus Patrușev.

„Obiectivul pe termen lung al occidentalilor este de a crea pe teritoriul Eurasiei un spațiu în flăcări cu state care luptă unele împotriva celorlalte, pe care ei încearcă să le transforme în vasalii și marionetele lor coloniale”, a adăugat acesta.

Se constituie o agendă

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a mai declarat că în sfera de propagandă a Occidentului se constituie o agendă care-i este avantajoasă și se crează impresia falsă a “sprijinului în masă” a politicii lor pseudo-democratice.

“Astfel, Statele Unite și Marea Britanie încearcă să înăbușe acuzațiile corecte de neocolonialism care se fac din ce în ce mai des la adresa lor”, a explicat el, potrivit Rador.

author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE