back to top
spot_img

O gravidă din Bacău a murit în spital, după ce a agonizat 12 ore. Iubitul Mariei face acuzații grave

Tragedia din Bacău este trasă la indigo după cea a Alexandrei Ivanov, gravida care a murit în Botoșani, din neglijența medicilor

O gravidă din Bacău a murit în spital, după ce medicii au lăsat-o timp de 12 ore în agonie, până să intervină. Iubitul Mariei face acuzații grave la adresa medicilor și a făcut mai multe plângeri la Colegiul Medicilor, la Poliţie, dar şi la Ministerul Sănătăţii. 

Gravida din Bacău, Maria, avea 38 de ani și a murit împreună cu fătul pe care îl purta în pântece, la 24 de ore de la internarea la Maternitatea din Bacău. Maria era însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro și a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap.

Înainte de a ajunge la spital, gravida de 38 de ani a fost la un control ginecologic programat, control în urma căreia s-a stabilit că sarcina este în parametrii normali. Doar că a doua zi, a început să se simtă foarte rău şi a decis să meargă la Spitalul din Bacău. Acolo a fost examinată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost anunţată că fătul nu mai are bătăile inimii şi că sarcina s-a oprit din evoluţie.

Citește și: Valea Rinichilor. Localitatea în care oamenii și-au vândut rinichii, păcăliți că le vor crește la loc

Cu toate astea, au trecut 12 ore până în momentul în care au dus-o în sala de operație, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat și a murit, în cele din urmă.

“Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață.

Nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a declarat partenerul Mariei pentru Digi24.

Reacția spitalului după moartea Mariei, gravida din Bacău

Reprezentanții unității medicale au anunțat că fac și ei verificări și dau asigurări că au făcut tot ce era posibil astfel încât pacienta să fie salvată, că a fost monitorizată constant, spun ei, și i s-au făcut investigații medicale pe parcursul internării.

„În prezent, cazul este în anchetă penală desfășurată de Poliția Bacău. Medicina legală a efectuat necropsia și a emis certificat constatator preliminar al decesului și s-au recoltat probe care sunt în lucru la medicina legală Iași. Deocamdată nu avem o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitatea pacientei.

Pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secțiile noastre și tot timpul a fost monitorizată, s-a intervenit terapeutic în funcție de starea pacientei. Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces”, a precizat Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Citește și: Ficatul de porc, transformat în organ vital „uman”. Experiment medical inedit

author avatar
Bănescu Aura

Lasă un răspuns