back to top
spot_img

Escrocherii online în numele Domnului. Cum acționa gruparea „Măicuţelor”

Mai multe femei care pretindeau pe internet că sunt măicuțe, ofereau servicii de descântece şi vrăji

Escrocherii în numele Domnului. La această metodă au apelat multe femei care au pretins pe internet că sunt măicuţe la diferite mănăstiri.

Potrivit DIICOT, falsele măicuțe spuneau că se ocupă cu descântece şi vrăji. Astfel, ele au reușit să înşele cu zeci de mii de euro oameni care sperau că astfel le vor fi rezolvate problemele.

Nouă persoane cu vârste între 18 şi 75 de ani sunt bănuite că făceau parte din gruparea „Măicuţelor”, care acționau în numele Domnului

Trei dintre ele au fost reţinute pentru 24 de ore. Potrivit anchetatorilor, gruparea acţiona în mediul online de anul trecut, din luna octombrie. Falsele măicuţe și-au făcut mai multe pagini de Internet şi chiar plăteau reclame pe site-urile de socializare, de unde atrăgeau clienţi.

3 aprilie 2024 Maicuta
Maicuta sursa foto pixabay

În schimbul unor sume importante de bani, ele promiteau servicii ritualice în numele Domnului. Potrivit anchetatorilor, gruparea acţiona în mediul online de anul trecut, din luna octombrie. Prin păcălirea la telefon a oamenilor care erau disperați să primească orice ajutor, gruparea a câştigat peste 250.000 de lei.

În acest dosar, anchetatorii DIICOT au descins la 10 adrese din Vrancea, Galați și Vâlcea, unde locuiau falsele măicuțe, de unde au ridicat sume importante de bani

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, unităţi PC, unităţi de stocare memorie, precum şi diferite sume de bani (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari şi 1.000 de lei moldoveneşti).

3 aprilie 2024 REȚEA de contrabandă de țigări cu ramificații internaționale, anihilată de DIICOT/ Prejudiciul este unul uriaș
REȚEA de contrabandă de țigări cu ramificații internaționale anihilată de DIICOT Prejudiciul este unul uriaș

„Din cercetări a reieşit că, din luna octombrie 2023 şi până în prezent, nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani, din judeţele Vrancea, Galaţi şi Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară, cât şi din străinătate, obţinând astfel sume importante de bani”, au precizat poliţiştii.

Discuție între un client și măicuța falsă, în „numele Domnului”

Pretins client: Pe site-ul dumneavoastră un domn cu păr alb, bătrân.

Măicuță falsă: Mai vine pe la noi la mănăstire.

Pretins client: Dar când a fost ultima oară?

Măicuță falsă: Anul trecut.

Pretins client: Mie mi se pare cam dubios să vină că dânsul este mort de 10 ani, măicuţă!

Citiți și

Organismul uman are al șaselea simț. Dezvăluirea cercetătorilor

author avatar
Vlad Magda Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...