back to top
spot_img

Noul i7 M70 xDrive este cel mai puternic model electric BMW (cu video)

BMW a prezentat o nouă versiune de top pentru nava amiral electrică i7. Aceasta se numește i7 M70 xDrive și este cea mai puternică variantă a modelului bavarez. Noul model oferă o putere maximă de 660 CP și un cuplu impresionant de 1.100 Nm .

Noul BMW i7 M70 xDrive este echipat cu două motoare electrice și poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde. Totodată, autonomia anunțată de constructor poate ajunge la 560 de kilometri, conform standardului WLTP.

i7 M70 xDrive este primul model BMW cu iDrive 8.5

21 aprilie 2023 BMW

La capitolul estetică, noul i7 M70 xDrive a primit o serie de detalii BMW M, și anume jante cu diametrul de 21 de inch, praguri, ornamente negre și o temă exterioară în două nuanțe. De asemenea, la exterior regăsim mai multe embleme ale diviziei de performanță M.

La interior, clienții vor regăsi, în premieră pentru un model din gama BMW, noua versiune a sistemului de operare iDrive cu codul 8.5. Aceasta vine cu un nou ecran de pornire și noi funcții QuickSelect.

Totodată, actualizarea BMW iDrive include, între altele, o ofertă mai variată de conținut digital pentru informații și divertisment. În plus, informațiile referitoare la stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice sunt mai bune.

Noul BMW i7 M70 xDrive oferă 660 CP și 1.100 Nm

21 aprilie 2023

Din punct de vedere tehnic, noul i7 M70 xDrive folosește două motoare electrice. Cel montat pe puntea față produce 259 CP, iar cel de pe axa posterioară 490 CP, potrivit informațiilor oficiale publicate de BMW. În total, cele două unități dezvoltă o putere totală de 660 CP și 1.100 Nm, cu M Launch Control sau funcția M Sport Boost activată.

În pofida unei mase de aproape 2,7 tone, limuzina electrică bavareză poate sprinta de la 0 la 100 km/h cu start de pe loc în numai 3,7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Ansamblul electric este alimentat de o baterie de 101,7 kWh. Aceasta promite o autonomie de până la 560 de kilometri, în ciclu WLTP. La o stație rapidă de 195 kW, repriza de încărcare 10-80% se realizează în 34 de minute.

Dacă cel de la volan dorește creșterea autonomiei cu 25% poate activa modul Max Range, nou-introdus de inginerii BMW. Acesta restricționează viteza și anumite funcții de confort, inclusiv încălzirea în scaune și în volan.

În același timp, nu lipsesc frânele M Sport cu etriere albastre, șasiul BMW M și tracțiunea integrală xDrive.

Noul BMW i7 M70 își va face debutul comercial în a doua jumătate a anului curent. Modelul va fi asamblat la uzina pe care constructorul german o deține în orașul Dingolfing.

author avatar
Redactia

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...