„Asta îmi aminteşte practica religioasă crudă, răspândiră în trecut în anumite culturi, care consta în a oferi fiinţe umane, mai ales copii, drept sacrificiu în rituri păgâne”, a declarat Papa

Inumanitatea fenomenului la nivel mondial devine şi mai gravă, şi mai scandaloasă în Biserică, pentru că intră în contradicţie cu autoritatea sa morală şi credibilitatea sa etică. Persoana consacrată, aleasă de Dumnezeu pentru a îndruma sufletele către salvare se lasă aservită propriei sale fragilităţi umane sau propriei sale boli, devenind astfel un instrument al Satanei.

În abuzuri, noi vedem mâna răului care nu iartă nicii măcar inocenţa unor copii”, se exprima  Suveranul Pontif, la acea vreme, potrivit publicației Vatican, citată de news.ro.

În luna decembrie 2023, Papa Francisc și-a dat acordul ca preoții catolici să poată da binecuvântarea persoanelor de același sex, iar explicația acestei decizii  este bazată pe dragoste și compasiune.

„Oamenii care caută dragostea și mila lui Dumnezeu nu ar trebui să facă obiectul unei analize morale exhaustive pentru a-l primi”, a susținut Suveranul Pontif.
viewscnt