Lapoviţă şi ninsoare şi în București în martie 2025, potrivit ANM. Marţi şi miercuri, temperatura minimă va coborî până la minus 5 grade, iar maxima nu va depăşi 7 grade. În acest interval, vântul va avea intensificări de până la 60 km/ oră, iar noaptea vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Ninsoare și lapoviță în București
Meteorologii au emis, luni, o prognoză specială pentru Bucureşti, potrivit căreia vremea se va răci foarte mult până joi. Marţi şi miercuri, temperatura minimă va coborî până la minus 5 grade, iar maxima nu va depăşi 7 grade. În acest interval, vântul va avea intensificări de până la 60 km/ oră, iar noaptea vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în București,
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 17 martie, ora 10:00 – 18 martie, ora 08:00, în Bucureşti, valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa în jurul celor specifice datei.
Cerul va fi noros şi temporar vor fi precipitaţii slabe în București, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări seara şi noaptea cu viteze de 50…60 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.
Citeste si: Zăpada mieilor, ultima ninsoare din 2025. Când este anunțată de meteorologi
Marți și miercuri, brumă în București
Marţi şi miercuri, vremea va deveni rece, deosebit de rece noaptea şi dimineaţa, când se va produce brumă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei de marţi cu viteze de 50…60 km/h.
În cursul zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade.
Miercuri, în cursul zilei şi în noaptea de miercuri spre joi, vremea se va menţine rece, deosebit de rece noaptea şi dimineaţa, când se va produce brumă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.
Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de -4…-1 grad.
COD GALBEN de ninsori, ploi și vijelii
Meteorologii au prelungit și extins avertizările cod galben de ninsori, visol și vreme rece, cu temperaturi care vor scădea până spre minus 13 grade Celsius. În zonele înalte, stratul de zăpadă va ajunge la 15 centimetri.
În intervalul 17 martie, ora 23.00 – 18 martie, ora 12.00, în județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj și Olt, treptat vor predomina ninsorile, iar în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita va ninge viscolit. Se va depune strat de zăpadă în general de 8… 15 cm.
”În sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13…-11 grade). Se va produce brumă şi local îngheţ la sol”, anunţă ANM.
A patra avertizare meteo ANM cod galben este valabilă în intervalul 18 martie, ora 12.00 – 18 martie, ora 20.00.
”În judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Olt, treptat vor predomina ninsorile, iar în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Harghita va ninge viscolit. Se va depune strat de zăpadă în general de 8…15 cm”, a mai transmis ANM.
În Dobrogea, Bărăgan și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50… 60 km/h și izolat de 70 km/h. În Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali temporar vor fi rafale de 70… 80 km/h, iar în zona înaltă de peste 90 km/h, viscolind zăpada.
Citește și: Gripă aviară: O tulpină transmisibilă la oameni a fost depistată din nou într-o fermă din SUA
Vremea se răcește semnificativ
Meteorologii ANM au emis și o informare meteo care este valabilă în intervalul 17 martie, ora 10.00 – 20 martie, ora 10.00.
Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade Celsius), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13… -11 grade Celsius). Se va produce brumă și local îngheț la sol.
Astăzi au fost precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte s-au acumulat local cantități de apă de 10… 20 l/mp și izolat de 25… 30 l/mp și se va depune strat de zăpadă.
În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40… 45 km/h.