N-ai idei de vacanță în România? O idee ar fi Bran Summer Fest. „Ingredientele” sunt interesante: artă tradițională, ateliere creative, concerte de muzică populară și ușoară, dar și alte surprize.
Pe toate le veți găsi la o ediție specială a Bran Summer Fest, eveniment care se va desfășura în perioada 15-18 august, în Parcul Central al localității. Printre artiștii care vor urca pe scenă în cele patru zile ale festivalului se numără Damian Bălan, Mario Codreanu, Ansamblul Folcloric Zestrea Branului, Hoinarii Craiului, Dan Ciotoi și Formația Generic, Frații Crețu de la Bran, Piticu, Robert Tudor și Formația Alpin.
Prin urmare, Bran Summer Fest – Zilele Comunităţii vă aşteaptă în Parcul Central din stațiune, unde veți avea ocazia să descoperiți meșteri populari pricepuți și să savurați delicii tradiționale din zonă.
Pe parcursul celor patru zile, vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție de artă tradițională, ateliere creative unde meșteri populari își vor demonstra talentul, concerte de muzică populară și ușoară, dar și momente dedicate comunității locale, precum premiere ale cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, ale sportivilor şi a voluntarilor.
Program Bran Summer Fest 2024
Joi, 15 august
- 12.00 Expoziţie artă tradiţională
- 18.00 Ateliere meşteri populari
- 19.00 DJ. Xanax
Vineri, 16 august
- 11.00 Expoziție artă tradiţională
- 17.00 Ateliere meşteri populari
- 18.30 Concert Frații Creţu de la Bran
- 19.00 Concert folk Piticu
- 20.00 DJ. Xanax
Sâmbătă, 17 august
- 11.00 Expoziţie artă tradiţională
- 17.00 Ateliere de creație – meşteri populari
- 17.30 Concert Damian Bălan
- 18.00 Premiere seniori – 50 ani de căsătorie
- Premiere sportivi
- 18.45 Concert Mario Codreanu
- 19.00 Ansamblul folcloric Zestrea Branului
- 19.45 Concert Hoinarii Craiului
- 20.30 Concert Dan Ciotoi şi Formația Generic
- 21.30 DJ. Xanax
Duminică-18 august
- 11.00 Expoziție artă tradiţională
- 17.00 Ateliere de creație – meşteri populari
- 18.00 Magician Robert Tudor
- 18.30 Premiere Voluntari
- 20.00 Concert Formația Alpin
- 21.00 DJ. Xanax
Intrarea este liberă.
Raiul din România
Comuna din din țara noastră, denumită „Raiul din România”, atrage anual cel puțin un milion de turiști străini, captivându-i cu legendele misterioase. Este vorba despre Bran, poate cea mai promițătoare comună din punct de vedere turistic din România. Atrage anual cel puțin un milion de turiști străini, captivându-i mai ales cu legenda vampirilor.
Cu toate acestea, potențialul locului nu este exploatat la capacitatea sa maximă, o situație întâlnită și în alte destinații de top din țară. Darul și blestemul pe care Bram Stoker l-a adus asupra “Raiului din România” stau în spatele stării actuale din Bran, potrivit Antena 3. În 1897, autorul a conceput romanul „Dracula”, inspirat fiind de povestea lui Vlad Țepeș, domnitorul român notoriu pentru metoda sa brutală de a pedepsi trădătorii.
Deși reputat pentru apărarea țării sale împotriva inamicilor, diferența dintre faptele istorice și versiunea ficțională este imensă. Poate singurul element care rămâne relevant este țeapa, simbolul cu care celebrul vampir poate fi ucis. Atracția pentru ficțiune și mituri a întreținut credința în existența vampirilor și a alimentat dorința multor turiști de a explora “casa lui Dracula”. Chiar dacă nu au întâlnit nicio creatură fantastică, aceștia s-au întors la Bran, atrași de atmosfera specială a comunei.
Castelul Bran în atenția Le Figaro
Bran, localitatea legendară „a lui Dracula” și a elementului fantastic, a devenit un punct de atracție major, cu o serie de inițiative ingenioase care aduc profit. Una dintre acestea este Casa Groazei din Bran, unde fiecare vizitator este întâmpinat de o experiență înfricoșătoare, cu efecte speciale, animatori și sunete realiste, perfectă pentru iubitorii de genul horror.
Dacă veniți la Bran, puteți ajunge și la Brașov Jazz&Blues Festival
Brasov Jazz&Blues Festival – Ediția a XII-a va anima orașul de la poalele Tâmpei și nu numai, în perioada 15-18 august. Consiliul Județean Brașov este partener și finanțator al festivalului încă de la ediția a III-a a (2015). Este vorba despre cel mai mare festival urban de gen din România și despre promovarea genurilor muzicale jazz și blues, Brașovul fiind cunoscut ca un oraș cu mulți iubitori ai acestor genuri muzicale.
În premieră la acest festival se deschide o nouă scenă, Scena Apollonia, realizată în parteneriat cu Centrul Cultural Apollonia, la Cetățuia de pe Strajă, unde intrarea va fi liberă. „Suntem încântați de modul în care acest festival s-a dezvoltat de la o ediție la alta, ajungând în acest an la 11 locații de manifestare, de la scene de concerte amplasate în Piața Sf. Ioan, Piața Sfatului, Scena Apollonia – Cetățuia Brașovului, Parcul Central Nicolae Titulescu, After Hours, Juno Wine Garden și Biserica Fortificată Bod, la zone dedicate iubitorilor artei cinematografice – Piața Brassai, dar și ateliere creative pentru copii”, a transmis Consiliul Judeţean Braşov.
Evenimentul nu se concentrează doar pe zona veche a Brașovului, ci poposește cu o serie de evenimente muzicale și creative și în cel mai nou și tineresc cartier – Coresi. Ca urmare a succesului înregistrat în ultimii doi ani, evenimentul de muzică gospel organizat la Biserica Fortificată din Bod va fi repetat și în acest an.
„Ne bucură diversitatea genurilor muzicale care se va desfășura pe parcursul celor 4 zile de festival, când pe scenă vor urca nume importante ale jazz-ului și blues-ului, artiști din România, SUA, Spania, Germania, Marea Britanie, Belgia și Italia. Apreciem activitățile conexe incluse în programul festivalului pentru pasionații de jazz & blues, respectiv: vizionarea de filme, ateliere de muzică vocală/instrumentală, ateliere creative pentru copii, sesiuni de dans etc.”, spun reprezenzanţii CJ Braşov.
Citiți și: Cel mai vechi ierbar din Europa de sud-est se află în România