Moarte la Teatrul de Revistă este un titlu care ar putea ține prima pagină a știrilor. Dar atunci când totul îmbină teatrul dramatic cu elemente de varieteu contemporan – muzică, dans și proiecții video, „magia” senzaționalului se duce…
Moarte la Teatrul de Revistă prezintă lupta unui mic teatru de varieteu aflat pe marginea prăpastiei. Sub spectrul iminent al închiderii, directoarea teatrului face un gest disperat: aduce un regizor tânăr, cunoscut pentru viziunea sa modernă, să creeze un spectacol menit să readucă publicul în sală și să salveze instituția. Spectacolul scris şi regizat de Gabriel Sandu se va juca de ziua celei care a fost Stela Popescu, pe 21 decembrie, ora 19, pe scena de la Metropolis, iar publicul Teatrului Stela Popescu se va putea întâlni cu un acest nou titlu original.
Ceea ce începe ca un proiect comun devine rapid un test al echilibrului fragil din interiorul echipei. Pe măsură ce regizorul explorează trecutul actorilor, dansatorilor și muzicienilor, el introduce în spectacol momente care amestecă visul cu realitatea, dând naștere unor scene puternic influențate de fricile și dorințele lor ascunse. Însă aceste incursiuni creative scot la lumină și tensiunile dintre membrii echipei – diferențele de viziune, inițial invizibile, devin din ce în ce mai greu de ignorat.
Când o serie de amenințări anonime și evenimente neașteptate pun în pericol producția, echipa se vede nevoită să își testeze limitele – atât umane, cât și artistice. Spectacolul, conceput ca o încercare de salvare, devine o luptă pentru supraviețuire, nu doar a teatrului, ci și a fiecărui artist implicat.

Când se va mai juca spectacolul Moarte la Teatrul de Revistă
Din echipa de creaţie, alături de Gabriel Sandu, autorul și regizorul spectacolului, fac parte: Andrea Gavriliu (coregrafie), Miruna Croitoru (decor, costume, grafică video, lumini), Ana Udreanu și Sanda Mitache (butaforie), Teodora Savu (asistență regie și dramaturgie), Cristina Popa (editare video), Andrei Dinescu și Viorel Andrinoiu (muzică și ambianță sonoră).
Spectacolul se va relua pe 17 şi 18 ianuarie (premierele oficiale), pe aceeaşi scenă a Teatrului Metropolis – Sala Mare. Acces 16+, avanpremiere: 21 și 22 decembrie 2024, ora 19:00, Teatrul Metropolis, Sala Mare, premiere: 17 și 18 ianuarie 2025, ora 19:00, Teatrul Metropolis, Sala Mare
Teatrul Stela Popescu s-a născut din pasiunea nemărginită pentru scenă, dragostea pentru public şi artişti a marii personalități culturale care i-a dat numele – un actor complet, care captiva şi inspira, schimbând cu naturalețe registrele artistice.
Teatrul „Stela Popescu” în parteneriat cu MINA
Tot Teatrul „Stela Popescu” în parteneriat cu MINA prezintă „Revolta poveștilor” imersiv, adaptare după un text de Sînziana Popescu – primul spectacol de teatru imersiv pentru copii din România. „Revolta poveștilor” imersiv este mai mult decât un spectacol de teatru – este o experiență unică de New Media Art, care îmbină teatrul, tehnologia și interacțiunea pentru a aduce la viață lumea magică a poveștilor. Prin acest spectacol, ne propunem să readucem farmecul poveștilor în viețile celor mici, oferindu-le o ușă deschisă către lumea cărților.
Prin acest parteneriat între MINA Museum și Teatrul „Stela Popescu”, „Revolta poveștilor” imersiv devine o experiență educativă și artistică de excepție. Spațiul MINA, dedicat tehnologiilor de New Media Art, aduce în prim-plan o nouă formă de spectacol de teatru pentru copii, în care poveștile se transformă total.
MINA, Museum of Immersive New Art este unul dintre cele mai inovatoare spații culturale din România. Copiii și părinții sunt invitați să trăiască împreună o aventură în care imaginația ia locul principal. Spectacolul se va desfășura în acest spațiu inovator, echipat cu tehnologie de ultimă generație, conceput pentru a oferi o experiență captivantă și interactivă.
Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis
În spiritul acesteia, Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală. Producțiile acestui teatru aduc pe scenă atât artiști consacrați, cât și creatori tineri, la început de carieră, iar textele alese pentru a fi puse în scenă – aparţinând dramaturgiei clasice, moderne şi contemporane – îi provoacă atât pe iubitorii de teatru, cât și pe împătimiții spectacolelor de dans și muzicale să fie martorii unor reprezentaţii cu suflu nou şi spectaculoase.
Dacă o parte din producţiile teatrului se adresează copiilor și părinților deopotrivă, susținând paliere diferite de receptare a actului artistic, altele dimpotrivă se impun atenţiei publicului adult prin soluţii teatrale surprinzătoare, calitate artistică fără compromisuri şi originalitate.
Citiți și: Cum puteți afla secrete din culise la un teatru celebru din București