Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, a oferit detalii inedite despre tinerețea sa. Geoană a vorbit despre perioada petrecută la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, unde a studiat și și-a făcut primele amintiri. Nu s-a sfiit să povestească despre relațiile cu colegii, dar și despre o poveste de dragoste eșuată.
Geoană: „Cântam la bas, eram poznaș. Am fost eliminat de câteva ori”
„Aici este locul care pe mine m-a făcut om. Cântam la bas în orchestra rock a liceului”, a povestit Geoană, rememorând anii de liceu.
„Prima amintire pe care o am este că am fost eliminat de câteva ori. Eram poznaș. Am fost clasă de băieți și era destul de multă gălăgie. Pe vremea aceea erau mulți copii rebeli, de-aia ne mai spuneau și decrățeii în acțiune. Liceul era meritocratic, era totul pe bune, pe toceală. Eu am intrat cu media 9,40 și am terminat cu mai puțin, dar binișor, dar am avut parte de ani fantastici. Era o perioadă în care România era puțin deschisă către lumea din vest. Ascultam muzică occidentală, aveam discuri. A fost o perioadă grozavă.”, își amintește Mircea Geoană.
Geoană a menționat și rigorile impuse de sistemul de învățământ din acea vreme: „Liceul era destul de strict, era un liceu cu tradiție, dar aveam profesori excepționali. A fost o experiență de neuitat.”
Mircea Geoană, îndrăgostit, dar fără succes: „Eram frumușel, dar cam timiduț cu fetele”
Un moment important în adolescența lui Mircea Geoană a fost când s-a îndrăgostit de o colegă de liceu, dar timiditatea l-a împiedicat să aibă succes în dragoste.
„Eram frumușel, în sensul că eram în echipa de baschet, echipa de fotbal, foarte sportiv, dar cam timiduț cu fetele, trebuie să recunosc. Am făcut curte unei fete… era înaltă, frumoasă, din Giulești. Îmi aduc aminte că mergeam pe jos în Giulești să-i fac curte, dar fără succes.”, a spus Geoană. ”
Cu toate că era sportiv și bine văzut, Mircea Geoană mărturisește că timiditatea l-a împiedicat să-și ducă la capăt planurile romantice.
Nebuniile adolescenței: Chiulul și săritul gardului
În ciuda stricteții liceului, Geoană recunoaște că, asemenea multor adolescenți, și el se abătea uneori de la regulile stricte.
„A fost o școală fantastic de bună, dar, cu toate nebuniile adolescenței, mai chiuleam și noi. Mai săream și gardul pe partea cealaltă”, a spus candidatul.
Geoană consideră că liceul „Sfântul Sava” a fost locul care l-a format și i-a oferit atât o educație solidă, cât și amintiri neprețuite. Totuși, el subliniază că, în ciuda stricteții și presiunii academice, și-a permis să se bucure de anii de liceu, chiar dacă asta însemna să evadeze uneori de la ore.
Politica și viziunea despre România: „Națiunea înseamnă mult mai mult decât un stat”
Deși interviul difuzat de Antena3 a avut un ton personal, Geoană nu a ezitat să discute și despre politica românească și viziunea sa asupra viitorului țării. Acesta a subliniat nevoia de competență și responsabilitate în administrarea statului.
„Națiunea înseamnă mult mai mult decât un stat, iar un stat înseamnă mult mai mult decât politicienii care eventual sunt în vârful partidelor. Nu trebuie altceva decât să pui niște oameni competenți și să faci un plan de care să te ții”, a explicat Geoană.
Mircea Geoană: „Nu mă păcălește nimeni în politica românească”
Candidatul la prezidențiale a adăugat că este o persoană muncitoare și ambițioasă, care nu se lasă niciodată bătută.
„Nu mă păcălește nimeni în politica românească. Sunt un om riguros, un om care muncesc, un om care îmi văd de treabă și care nu mă las niciodată bătut. Este nevoie de un alt mod de a funcționa în statul român, în politica românească – o altă viziune, o altă disciplină, o altă încăpățânare și ambiție să facem asta.”, a afirmat Mircea Geoană.