Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va aduna o mie de reprezentanți ai companiilor de producție, dezvoltare și investiții în energie solară participă, la București, pe 18 și 19 martie, la Solar Energy Bucharest Summit, expoziție tehnologică și de business dedicată industriei solare, domeniu în care se estimează că investițiile vor ajunge la 2,5 miliarde de euro până în 2030.
Solar Energy Bucharest Summit, pe 18 și 19 martie
Palatul Parlamentul va găzdui, pe 18 și 19 martie, Solar Energy Bucharest Summit, expoziție tehnologică și de business dedicată industriei solare, domeniu în care se estimează că investițiile vor ajunge la 2,5 miliarde de euro până în 2030. La aveniment sunt așteptați o mie de reprezentanți ai companiilor de producție.
Conform unui comunicat al organizatorilor evenimentului, evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei, iar expoziția va fi deschisă de ministrul de resort, Sebastian Burduja. Oficialul va da startul unui maraton de discuții susținute de 40 de speakeri, desfășurat pe parcursul celor două zile.
În cadrul maratonului, diferite autorități, experți, asociații din industrie, dezvoltatori de proiecte și producători de echipamente vor analiza în detaliu sectorul energiei solare și al surselor regenerabile, cu scopul de a identifica direcțiile necesare pentru accelerarea dezvoltării energiei solare în țara noastră.
50 de companii expozante se vor regăsi la Palatul Parlamentului
La Palatul Parlamentului se vor regăsi standurile a 50 de companii expozante. Participanții vor putea interacționa cu reprezentanții acestora și vor avea șansa să stabilească relații de colaborare. De asemenea, cei intereați pot primi detalii amănunțite despre cele mai recente produse și servicii din acest sector aflat în plină expansiune.
În acest moment, țara noastră dispune de o capacitate de aproximativ 4.500 MW de panouri solare și, conform planurilor guvernamentale, aceasta ar trebui să ajungă la circa 8.500 MW până în 2030. Acest lucru, însă, presupune investiții totale de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Prin urmare, obiectivul va necesita investiţii anuale de aproximativ 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea parcurilor solare, instalarea panourilor solare în ferme, fabrici, depozite sau pe clădiri rezidenţiale.