back to top
spot_img

Ministrul Finanțelor, ars la buzunar de inflație. Pe ce a plătit 500 de lei la piață

Boloș recunoaște că prețurile sunt într-adevăr "foarte ridicate"

Avem în continuare cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, de 7,23% în luna martie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Cei mai mulți români de rând se plâng de creșterea prețurilor și remarcă dublarea sau chiar triplarea prețurilor unor produse alimentare. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor a simțit în propriul buzunar ce înseamnă să faci cumpărături din piață.

4 aprilie 2024 Ministrul Finanțelor, ars la buzunar de inflație. Pe ce a plătit 500 de lei la piață - Captură Digi24
Ministrul Finanțelor ars la buzunar de inflație Pe ce a plătit 500 de lei la piață Captură Digi24

Pe ce a cheltuit Boloș 500 de lei în piață

Marcel Boloș s-a declarat nemulțumit după o sesiune de cumpărături în piață și recunoaște că prețurile sunt într-adevăr foarte mari. Ministrul Finanțelor a povestit că a cheltuit 500 de lei pentru verdețuri, carne și produse lactate.  

Marcel Boloș a precizat că a cheltuit această sumă inclusiv pentru aprovizionarea mamei sale, nu numai pentru consumul personal. 

 

Ministrul Finanțelor ars la buzunar de inflație

În ciuda venitului său considerabil, Boloș a remarcat că prețurile sunt “foarte ridicate”, notează Digi24

Dacă la venitul mediu lunar de aproape 20.000 de lei, conform declarației sale de avere, ministrul Finanțelor pare îngrijorat de cheltuielile pe care le face pentru a-și achiziționa alimente, povara financiară a consumatorilor cu venituri mai mici cu siguranță este copleșitoare.

4 aprilie 2024 Declarație de avere Marcel Boloș - sursa: Ministerul Finanțelor
<a href=httpsmfinantegovrodespre ministerconducere>Declarație de avere<a> Marcel Boloș sursa Ministerul Finanțelor

La venituri mari, cheltuieli mari

Zilele trecute, Boloș se declara nemulțumit și de factura la curent pe care o plătise în luna martie, care era aproape dublă față de precedenta.
„199 de lei am plătit ultima dată, dar nici nu ştiu de ce… a fost o factură destul de mare, având în vedere că nu sunt un mare consumator de energie. Deci aceasta este valoarea facturii pe care am platit-o la factura de curent electric, comparativ cu faptul că folosesc un bec, un frigider, un televizor şi toate aparatele de consum pe care le am în locuinţă”, a spus ministrul Finanțelor Publice.

author avatar
Raluca Dan Redactor
Sunt jurnalist de peste 20 de ani și am lucrat în mai multe redacții de televiziuni și ziare naționale.

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...