Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a semnat luni contractul pentru implementarea platformei de e-learning în cadrul investiției 19 “Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finanțată prin PNRR. Acest proiect va oferi IMM-urilor acces la competențele tehnologice avansate necesare pentru a prospera în economia digitală din România.
“Cu lansarea platformei noastre de e-learning, suntem determinați să aducem viitorul mai aproape. Peste 2.000 de IMM-uri vor avea acces la cursuri pentru meserii din industria tehnologiei, datorită fondurilor de peste 36 milioane de euro. Considerăm că acest lucru va pregăti o generație tânără calificată în domeniul IT și va aduce beneficii economice semnificative pentru România. Acest program are potențialul de a face din România un lider în inovare și digitalizare în Europa.”
Transformarea digitală în IMM-uri prin proiectul finanțat integral de PNRR
Acest proiect are ca scop susținerea transformării digitale a întreprinderilor mici și mijlocii prin consolidarea competențelor digitale ale angajaților şi specializarea forței lor de muncă în nouă domenii tehnologice avansate:
-Internetul obiectelor
-Tehnologii de cloud
-Volumul Mare de Date
-Învăţarea automată
-Tehnologia Inteligenţei Artificiale
-Procese robotizate automatizate
-Lanțul de blocuri
-Sistemele cibernetice-fizice
-Fabricația aditivă

Proiectul abordează în mod direct nevoia de recalificare și dezvoltare profesională a angajaților din IMM-uri, oferind acces la diverse traininguri finanțate integral prin PNRR. Acest program este conceput pentru a ajuta companiile să adopte tehnologii moderne și să îmbunătățească procesele de afaceri, ceea ce va crește competitivitatea și capacitatea de inovare, conform comunicatului citat.
Prin intermediul Autorității pentru Digitalizarea României, MCID implementează proiectul “Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți nivelul de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din IMM-urile din România. Proiectul urmează să fie finalizat până la data de 16 decembrie 2025.
Proiectul global are o valoare excepţională de 36 de milioane de euro, iar fiecare companie mică poate primi până la 17.000 de euro pentru a-şi angaja personalul în aceste cursuri benefice.