back to top
spot_img

Mihai Ivan „iM” este campion mondial la Counter Strike și a câștigat 500.000 de euro

Românul Mihai Ivan "iM" este o adevărată vedetă în lumea jocurilor pe calculator

Mihai Ivan este campion mondial la Counter Strike! Cunoscut în lumea Counter-Strike sub nickname-ul „iM”, Mihai Ivan a câștigat Major-ul 2024 de la Copenhaga. Astfel, a devenit primul român din istorie care câștigă cel mai important premiu de Counter-Strike și marele premiu de 500.000 de euro.

Mihai Ivan a cucerit, împreună cu echipa lui, unul din cele mai râvnite trofee din industria jocurilor video și scrie performanță pentru România în lumea Esports. La campionatul de la Copenhaga a luptat cu peste 5.000 de concurenţi din toată lumea. Triumful i-a fost răsplătit cu urale când s-a întors la Bucureşti.

„Este de nedescris feeling-ul. Bineînţeles că sunt mândru, adică pentru mine e un hobby, faptul că am reuşit să câştig major-ul este ceva care nu mă aşteptam acum un an, de exemplu”, a declarat Mihai Ivan.

Citește și: Organismul uman are al șaselea simț. Dezvăluirea cercetătorilor

Mihai Ivan este un adevărat idol în industria jocurilor video

eSport, industria jucătorilor profesionişti de jocuri video, este un fenomen nou în România, dar care are din ce în ce mai mulţi fani. Mihai, noul campion mondial la Counter Strike, a fost întâmpinat ca o vedetă de pasionaţi.

„Aşa cum fotbalul este regele sporturilor din România, Counter-Strike-ul este regele eSporturilor din România şi ca să o comparăm cel mai bine, probabil putem să o facem cu Champions League-ul la fotbal. E absolut imens ce s-a întâmplat, pentru că în cele 20 de major-uri care au existat până acum la Counter-Strike, România nu a participat deloc la 17 dintre ele. De când iM s-a calificat la primul major, a ajuns de două ori în finală şi o dată iată că a câştigat, a ajuns în vârful lumii la această disciplină”, a declarat Vlad Nagîț, specialist în gaming, pentru Observator.

Citeste si: Țigările electronice și vape-urile sunt permise în spații închise. Greșeala din lege 

Mihai Ivan a câștigat 500.000 de euro din Counter Strike

Răsplata pentru marele premiu i-a adus echipei lui Mihai Ivan 500.000 de euro, dar și ocazia de a demonstra mamei sale că jocurile pe calculator nu sunt doar o joacă.

În al nouălea cer. Nu mă aşteptam, adică era de aşteptat, dar a fost aşa, wow. Ce să zic, şi-a împlinit un mare vis. De la cinci, şase ani se joacă pe calculator şi încearcă să ajungă singur. Nu m-am gândit că dintr-o joacă poate să ajungă atât de sus„, a declarat mama lui Mihai Ivan.

Jucătorii profesionişti de jocuri video sunt o categorie foarte admirată de tinerii din toată lumea. Dincolo de bani şi faimă, sunt expuşi, însă, unor mari pericole: afecţiuni la braţe şi gât din cauza orelor de stat pe scaun, burnout şi stres.

author avatar
Bănescu Aura Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...