Meteorologii anunță cod galben de vreme rea

Ninsori, ploi și vânt puternic în mai multe județe

Meteorologii au emis noi alerte și anunță că vremea se va schimba brusc în aproape toată țara.

Temperaturile au fost ridicate în ultima vreme, peste media cu care eram obișnuiți, și doar vântul, care a determinat avertizări de cod galben și portocaliu ne-au mai dat bătăi de cap. Însă suntem încă în lună de iarnă, și, iată, acum, spun cei de la ANMH, trebuie să ne pregătim și pentru vreme rea.

Cod galben de vreme rea: revin ninsorile în mai multe zone ale țării

Astfel, din prognoza meteorologilor aflăm că revin ninsorile, ploile și vântul puternic. Iar valorile termice vor scădea considerabil în următoarea perioadă.

27 de județe sunt vizate de alertele de vreme rea. Luni, în intervalul orar 10:00-18:00, așa cum ați aflat deja, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului. Acesta este valabil pentru Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Și nu este totul. ANM a transmis o informare meteorologică, potrivit căreia în intervalul 12 februarie, ora 14:00 – 14 februarie, ora 10:00, vor fi precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în aproape toată țara.

”Ploile vor fi însoție de descărcări electrice, mai ales în sud-est. De asemenea, în zonele mai joase de relief din Moldova și Transilvania, dar și la munte, vor fi precipitații mixte. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 15-25 l/mp.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h. Temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, precizează ANM.

Un alt cod galben de precipitații însemnate și ninsori la altitudini de peste 1500 de metri va intra în vigoare de luni, 12 februarie, de la ora 18:00. Acesta va fi valabil până marți, 13 februarie, ora 22:00.

În mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei va ploua. Urmează să se strângă cantități de apă de 25-30 l/mp. De altfel, la altitudini de 1.500 de metri va ninge puternic. Astfel, se va depune un nou strat de zăpadă.

author avatar
Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE