Mesaj de mulțumire de la Kiev pentru România: “Ucraina nu va uita niciodată”

Ucraina transmite încă o dată un mesaj de mulțumire către România, subliniid faptul că de la București au fost trimise 15 pachete de ajutor militar de la începutul războiului.

România a trimis în Ucraina 15 pachete de ajutor militar și va contribui la antrenarea piloților ucraineni pe avioane F-16, potrivit Centrului de comunicare strategică, o organizație oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării, care a postat pe platforma X o înregistrare video cu un mesaj de mulțumire adresat României.

“Nu doar o graniță comună, ci și istoria comună dintre România și Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viață. Le mulțumim prietenilor noștri români pentru că au fost alături de la început în lupta împotriva tiraniei. Ucraina vă va susține întotdeauna”, a transmis SPRAVDI – Centrul Stratcom pe X, potrivit News.ro

13 februarie 2024
Foto Pool Ukrainian Presidentia Zuma Press Profimedia

România și Ucraina nu împart doar o graniță comună

Videoclipul care însoțește mesajul prezintă imagini de la manifestațiile pro-ucrainene din România și de la întâlnirile dintre președinții Klaus Iohannis și Volodymyr Zelensky. De asemenea, se menționează că “România este unul dintre cei mai apropiați vecini ai noștri și unul dintre partenerii care ne-au sprijinit cel mai mult”. Totodată, de la Kiev se mai transmite că “România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar” și că “Românii ne vor antrena piloții pe noile avioane F-16”.

De asemenea, sunt prezentate imagini cu vehicule militare și sisteme de rachete antiaeriene. În plus, există imagini din februarie 2024 cu mai mulți refugiați care și-au găsit liniștea în România după începerea războiului.  “Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinilor noștri. Mulțumim, România”, se arată în mesajul final al videoclipului. Clipul are pe fundal melodia patriotică „Trăiască România”.

Nu este prima dată când apar mesaje de mulțumire

România nu a dezvăluit public valoarea exactă a ajutorului militar pe care l-a trimis Ucrainei, ceea ce a dus de-a lungul ultimilor doi ani la mai multe dezbateri și controverse. Cert este că nu este pentru prima dată când de la Kiev sunt transmise oficial mesaje de mulțumire către România și către autoritățile de la București. Spre exemplu, România a dat o mână de ajutor importantă Ucrainei în timpul blocării exporturilor agricole de către Polonia, lucru care a fost menționat chiar de către președintele Zelensky.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că a apărut România inteligentă și că președintele României Klaus Iohannis m-a ajutat. A ajutat fermierii noștri să supraviețuiască. Și nici pentru el nu a fost ușor, a avut proteste. Dar cred că a arătat luciditatea unui om puternic care a spus: „În primul rând sunt valorile, apoi sunt prețurile”, a transmis Zelensky la finalul anului trecut.

“Români, ați fost mereu vecinii noștri, dar acum și prietenii noștri! Ați dat dovadă de compasiune deschizându-vă granițele pentru poporul nostru, ați oferit un ajutor crucial și ați sprijinit sistemele noastre energetice. România, vorbești prin fapte, nu prin cuvinte, iar promisiunea ta de a rămâne alături de noi până la sfârșit ne întărește hotărârea. Parteneriatul nostru va fi sărbătorit în anii ce vor urma. Vă promitem că va fi Victoria noastră!”, a mai transmis în vara anului trecut organizația “Ukraine Crisis Media Center“.

Alegeri prezidențiale SUA: Candidatul surpriză care ar putea schimba jocul electoral

author avatar
Adrian Șomai

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE