back to top
spot_img

Mercedes-Maybach EQS SUV: primul model electric al mărcii (cu video)

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a prezentat noul Maybach EQS 680 SUV. Este vorba despre primul model complet electric al legendarului brand de lux.

Noul SUV de clasă mare se bazează pe tehnologia modelului cu emisii zero EQS, lansat de Mercedes-Benz anul trecut. Adică cel mai mare și SUV al constructorului din Stuttgart.

Cu ce vine noul Mercedes-Maybach EQS SUV

21 aprilie 2023

Partea frontală este caracterizată de panoul negru specific mărcii, care dispune de benzi verticale cromate, cu un aspect tridimensional. O proiecție animată a modelului Maybach strălucește în toate cele patru portiere.

Privit din lateral, se pot admira ramele și ornamentele cromate ale geamurilor și cele de la nivelul montantului „B”. Stopurile subliniază caracterul exclusivist printr-o bandă luminoasă continuă cu o spirală în două părți.

Spatele mașinii dispune de un lounge exclusivist. Scaunele sunt echipate cu programe de masaj, iar autovehiculul este dotat cu multiple tipuri de iluminare și culori. Senzorul de calitate a aerului susține comutatorul de recirculare a aerului proaspăt. În plus, un parfum special a fost creat pentru acest SUV, în care lemnul de santal stimulant se îmbină cu note de mirodenii.

Suspensia pneumatică airmatic cu amortizare reglabilă continuu ADS+ este standard. Aceasta poate ridica garda mașinii cu până la 35 de milimetri.

Ce găsim în habitaclului noului Mercedes-Maybach EQS?

21 aprilie 2023 Maybach

Punctul de atracție pentru pasagerii care stau pe locurile din față îl reprezintă Hyperscreen-ul MBUX, se poate citi pe site-ul oficial Mercedes-Maybach. Acesta este compus din trei ecrane uriașe. În plus, există o animație specială Maybach, iar conturul instrumentelor de bord este din aur roz, culoare specifică brandului german.

Afișajul central începe cu ecranul de pornire familiar și așa-numitul „strat zero”. În această setare de bază, ecranul este dominat de harta de navigare. Șoferul poate efectua 80% dintre comenzi, fără a fi nevoit să schimbe aplicația.

Indicatoarele sunt concepute ca o eșarfă de mătase care se mișcă elegant în vânt în funcție de viteză și de stilul de condus. În același timp, cifrele își schimbă dimensiunea și sunt estompate în mod dinamic. În ceea ce privește afișajul central, sistemul reacționează în funcție de situație și este personalizat cu sugestii inteligente și anticipative.

21 aprilie 2023

Aspectul poate fi personalizat prin trei stiluri de afișaj – discret, sportiv, MAYBACH – și trei moduri – navigație, asistență, service. Tapițeria SUV-ului Mercedes-Maybach EQS este din piele Nappa Maybach Exclusive în nuanțele maro espresso și maro perlat. Elementele decorative sunt realizate din lemn natural.

Există o serie de piese și de componente fabricate din materiale care economisesc resursele. Astfel, Mercedes-Maybach EQS este primul model al brandului echipat cu piele tăbăcită vegetal. În plus, agenții de îngrășare folosiți la tăbăcire sunt exclusiv pe bază de plante.

Ce motorizare oferă Mercedes-Maybach EQS

Din punct de vedere tehnic, primul model electric din istoria Maybach vine într-o singură versiune de motorizare. Sistemul de propulsie este asigurat de două motoare, unul pe puntea față, unul pe puntea spate. Acestea oferă împreună 650 CP și 950 de Nm de cuplu.

În aceste condiții, SUV-ul de lux german poate atinge „suta” în doar 4,4 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

Sistemul este alimentat de o baterie de 107,8 kWh. Autonomia anunțată de producător poate ajunge până la 600 de kilometri, conform regimului WLTP. Încărcarea la o priză rapidă se va face cu maxim 200 kWh, iar de la o priză AC mașina va trage 22 de kWh.

author avatar
Redactia

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...