Chiar dacă pentru o friptură la restaurantul din Londra al celebrului bucătar Salt Bae nota de plată poate ajunge și la 800 de euro pentru o friptură, clienții nu se mai bucură de confort termic.
Acest lucru deoarece căldura a fost închisă, odată cu creșterea facturilor la curentul electric.
Nusr-Et steakhouse este un restaurant amplasat în incinta hotelului Park Tower din Knightsbridge din Londra. Aici preparatele sunt extrem de scumpe.
Astfel, porția de mușchi wagyu costă 680 de lire sterline, o friptură tomahawk costă 630 de lire sterline. Conducerea restaurantului a transmis că a făcut eforturi pentru a reduce costurile, deși a înregistrat o creștere a profitului.
Compania a fost fondată de Salt Bae, un măcelar turc devenit un specialist în fripturi, al cărui nume real este Nusret Gökçe. Acesta a anunțat că profiturile realizate înainte de impozitare au crescut cu 44% în 2022. Acest lucru deoarece vânzările au crescut cu circa 66%.
Astfel, pentru 2022, proprietarii localului londonez, descris de criticul Observer Jay Rayner drept un „restaurant ridicol”, au primit dividende de 2,8 milioane de lire sterline
Suma este cu aproape 2 milioane de lire sterline mai mare comparativ cu anul anterior. Restaurantul, lansat în 2021, a mai redus prețurile în ultima perioadă. Astfel, s-a renunțat la anumite preparate, cum ar fi friptura acoperită cu aur care costa 1.450 de lire sterline, din cauza creșterii prețurilor. Singurul articol acoperit cu aur aflat acum în meniu, care odată era acoperit de diverse preparate din carne învelite în aur, este o baklava cu fistic. Preparatul costă 50 de lire sterline. Compania a spus că „a vrut să îmbunătățească eficiența energetică”. Acest lucru înseamnă „oprirea încălzirii centrale după închidere sau în timpul orelor de vârf. Când oricum oamenii nu simt nevoia să fie cald” . Dar și stingerea luminilor după ora de închidere.
Citiți și: Fetiță de doi ani bătută de educatoare cu joarda!