Mașină căzută de la etajul 2 al părcării de la Mega Mall Bucureşti
Inconștiență? Teribilism? Un tânăr de 20 de ani, fără permis de conducere, a rupt parapetul de protecție de la etajul 2 al parcării de la Mega Mall București și a căzut cu mașina în gol. Niciunul dintre cei doi tineri nu a fost grav rănit.
„La data de 09.12.2024, în jurul orei 18:40, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie în parcarea unui centru comercial din sectorul 2. Din primele informaţii, conducătorul unui autovehicul în vârstă de 20 de ani, care se deplasa în parcarea din Mega Mall, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi rupt parapetul de protecţie de la etajul 2, după care a căzut pe Str. Hambarului”, a transmis, luni seară, Brigada Rutieră a Capitalei.
Poliţia anunţă că, în urma accidentului rutier, a rezultat rănirea şoferului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Poliţiştii rutieri au procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind zero”, a mai transmis Poliția.

Care este timpul de reacţie şi de frânare
„Timpul de reacție al unui șofer este de aproximativ o secundă și jumătate. Mai simplu spus, de când îmi sare un copil în față, de exemplu, am nevoie de o secundă jumate până să acționez. De ce? Pentru că am nevoie de aproximativ 0,75 secunde până când creierul meu primește informația și aceasta se transformă în reacție. Dar, până când piciorul se duce pe frână sau până când mâinile se duc să tragă de volan și să evite accidentul, mai durează încă aproximativ 0,75 de secunde. În total, 1,2 – 1,5 secunde”, a explicat Titi Aur.
Această întârziere, aparent nesemnificativă, poate avea consecințe dramatice în condițiile de trafic. La o viteză de 50 km/h, vehiculul parcurge deja 20 de metri înainte ca șoferul să poată iniția manevrele necesare.
„La o viteză de 50 km/h, într-o secundă parcurgi aproximativ 13-14 metri. Într-o secundă și jumătate faci aproximativ 20 de metri. Ceea ce nu este puțin, pentru că înainte să începi să frânezi sau să virezi, mașina deja a parcurs această distanță. Abia pe urmă începe frânarea sau virajul”, a adăugat specialistul, la Antena 3.
Mai mult, distanțele necesare pentru oprire cresc proporțional cu viteza vehiculului. Dacă o mașină care circulă cu 50 km/h frânează complet în aproximativ 33 de metri, la o viteză de 130 km/h, distanța de oprire ajunge la 166 de metri.
Foto: romaniatv.net
Citeste si: Cum s-a întâmplat tragedia de la Grădina Zoologică din Pitești, unde un îngrijitor a fost omorât de tigru