Marcel Ciolacu nu vrea să fie nici ca Băsescu, nici ca Iohannis dacă va ajunge președintele României. Premierul Marcel Ciolacu, prim-ministrul României şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a spus, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea ce fel de preşedinte vrea să fie pentru România şi ce fel de relație vrea să aibe cu poporul român.
Marcel Ciolacu: “Unul a vrut să bage tot capitalul românesc în pușcărie”
În acest context, Marcel Ciolacu a subliniat că actuala structură a guvernării din România trebuie schimbată de jos în sus, de la popor la preşedinte, pentru a construi ceva normal pentru această ţară. El a mai subliniat că, în final, nu contează de la ce partid eşti, ci ce faci pentru ţară şi pentru români.
„Abordarea a fost total greșită. Președintele de 20 de ani e undeva sus de 20 de ani. De acolo vedem ură, dezbinare, nu mai lasă liber arbitru, intervine când are interese pentru un anumit partid. Unul a vrut să bage tot capitalul românesc în pușcărie să facă loc la alții pe aranjamentele și pentru a-și negocia funcția lui, că mai prinde 5 ani.
După președinte e Parlament, Guvern, politicieni și undeva jos poporul. Şi pleacă de sus în jos. Trebuie schimbat total. Președintele trebuie să plece de jos în sus dacă vrea să construiască ceva normal în această țară. Nu mai contează că ești de stânga și de dreapta, contează ce vrei să faci pentru români”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.
Marcel Ciolacu: “Repet, eu nu vreau să fiu un președinte, să trag la poartă”
În acest context, liderul PSD a trecut în revistă ultimii președinți ai României, la care a identificat unde s-a pierdut conexiunea cu poporul.
„Traian Băsescu a tras la poartă și cine i-a stat în cale „l-a omorât”, l-a băgat la pușcărie. Am avut un alt președinte căruia i-a fost lene și să intre pe teren să vadă ce se întâmplă pe teren. A intervenit în funcție de interesele partidului din care făcea parte.
A jignit alt partid, a împărțit românii în buni și răi. Unii ciumați roșii unui sunt nu știu cum, ne ținând cont de faptul că amândoi erau președinții României. Președintele trebuie să fie pe teren. Trebuie să fie arbitru, un arbitru corect, un arbitru solidar cu cel care se accidentează. Reformele n-aduc numai aplauze. Eu vreau să fiu în președinte, care stă lângă primul ministru. Eu vreau să merg cu primul ministru de mână la președinta Comisiei, să negociez pentru România. Dacă e nevoie, să merg la o directoare din Comisie n-am nicio reținere să explic ce înseamnă în România.
Oamenii nu sunt reticenți, trebuie să le explici, să le spui că soluțiile pentru România pe care le găsești, sunt corecte, dar sunt sustenabili și nu sunt influențate politic. Aduc concurența corectă între parteneri. Părerea mea, avem o mare problemă cu aroganța în sistemul public, aroganța din fiecare primărie, aroganța din sistemul central.
Dacă nu înțelegem o dată pentru totdeauna că noi suntem în slujba românului când ne ducem la serviciu, indiferent dacă ești în administrație centrală sau locală, nu ne mai vindecăm. Cred că aici e marea frustrare”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN.
Marcel Ciolacu: „Vreau să fiu un preşedinte normal”
În continuare, Marcel Ciolacu a subliniat pe ce valori va pune accent, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.
„Vreau să fiu un preşedinte normal. Pariul vieții mele a fost cam în toată această perioadă, că nu m-am gândit niciodată că o să fiu eu președintele PSD-ului, când am plecat de la Buzău, că o să ajung președintele Camerei Deputaților ca să ajung premier, candidat pentru cea mai înaltă funcție din statul român.
Marele pariu al meu, eu, alături de puținii mei prieteni, cât ți se micșorează foarte mult cercul, să rămân un om normal, cu echipa mea, cu consilierii mei, să am același comportament pe care îl aveam și înainte de a avea aceste funcții. Asta îmi doresc să avem un președinte normal, care înțelege tabloul, că tabloul este uriaș, cu experiență parlamentară, cu experiență în cadrul Guvernului, care înțelege unde trebuie să intervii.
România are nevoie de capital. N-am plecat să mă plimb în țările din Orient. Avem nevoie de un capital suplimentar, în afară de cel prins în PNRR, bugetul de stat sau fonduri europene. Noi putem să fim un jucător regional de anvergură. Am bătut toți indicatorii, putem să fim între primele 10 PIB-uri din Europa. Mai mult ca sigur și dacă intrăm în Schengen cu certitudine o să depășim la PIP și Austria”, a mai spus Marcel Ciolacu.
CITIȚI ȘI:
Marcel Ciolacu sare la gâtul lui Mircea Geoană: “Ai folosit pentru cariera ta sigla PSD-ului”