back to top
spot_img

Magnetoterapia ajută în ameliorarea durerii, a inflamației și a stresului

Câmpurile magnetice stimulează producerea de endorfine, substanțe naturale care reduc senzația de durere

Magnetoterapia ajută în ameameliorarea durerii, reducerea inflamației și a stresului. Ai auzit despre această terapie? Dacă nu, am strâns câteva informații importante care te pot ajuta să cunoști mai bine această terapie care utilizează câmpuri magnetice pentru a trata diferite patologii, în special în fizioterapie, ortopedie și traumatologie.

Magnetoterapia se bazează pe ideea că expunerea corpului la câmpuri magnetice de joasă frecvență poate stimula procesele naturale de vindecare ale organismului și poate îmbunătăți sănătatea generală. Astăzi, magnetoterapia este adesea recomandată în căile de recuperare datorită invazivității sale foarte scăzute și absenței aproape totale a efectelor secundare. De altfel, acesta e și marele avantaj al acestei terapii!

Când poate fi folosită magnetoterapia

„Această terapie poate fi utilizată pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamației, accelerarea vindecării fracturilor osoase și ale țesuturilor moi, îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului. În plus, magnetoterapia poate fi, de asemenea, utilizată pentru a trata tulburări precum artrita, fibromialgia și neuropatia periferică”, aflăm de la medicul balneolog Fülöp Nagy Jeremiás Cristina – Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Magnetoterapia este o alegere inteligentă pentru persoanele care doresc să-și trateze patologiile într-un mod natural și neinvaziv. În plus, poate fi combinată cu alte terapii tradiționale pentru a-și spori eficacitatea.

Magnetoterapia te poate ajuta să trăiești o viață fără durere și patologie

Alegerea magnetoterapiei înseamnă alegerea unei soluții sigure și fără efecte secundare. Până în prezent, magnetoterapia reprezintă una dintre cele mai utilizate terapii clinice pentru tratarea atât a problemelor post-traumatice, cât și a celor cronice, cum ar fi durerile de spate. Este adesea indicată în bolile inflamatorii (artroze, flebite, tendinite, nevrite) și reumatice, în patologiile rezultate din traume recente, în repararea ulcerelor de tot felul și în tratamentul osteoporozei.

2 aprilie 2024 Magnetoterapia este o tehnică terapeutică non-invazivă care utilizează câmpuri magnetice pentru a trata diferite patologii, în special în fizioterapie, ortopedie și traumatologie.
Magnetoterapia este o tehnică terapeutică non invazivă care utilizează câmpuri magnetice pentru a trata diferite patologii în special în fizioterapie ortopedie și traumatologie

Beneficiile magnetoterapiei

  • În primul rând, magnetoterapia ajută la ameliorarea durerii: câmpurile magnetice stimulează producerea de endorfine, substanțe naturale care reduc senzația de durere. În plus, această terapie poate îmbunătăți circulația sanguină și limfatică, promovând recuperarea țesuturilor.
  • Magnetoterapia este, de asemenea, utilizată pentru combaterea inflamației, reducerea stresului și anxietății și îmbunătățirea somnului. Este o opțiune terapeutică care poate fi utilizată ca o completare a terapiei medicamentoase. Dacă suferi de dureri articulare, probleme musculare sau tulburări de somn, tratamentul cu magnetoterapie poate fi soluția potrivită pentru tine. Nu ezita să ceri sfatul medicului pentru a descoperi toate beneficiile acestei terapii naturale și non-invazive!

Concret, în ce cazuri este recomandată magnetoterapia

Fizioterapeuții folosesc pe scară largă câmpurile magnetice, deoarece le oferă un arsenal terapeutic larg, aplicabil bolilor sistemului nervos, locomotor, circulator și al pielii:

  • Magnetoterapia este utilizată pentru a accelera procesul de vindecare a fracturilor, în special a fracturilor osteoporotice, fracturilor post-traumatice, fracturilor vertebrale, fracturilor periprotetice, fracturilor încheieturii mâinii (fractura Colles și Goyrand).
  • Datorită efectului său antiinflamator și analgezic, magnetoterapia poate fi utilizată pentru a reduce simptomele dureroase legate de prezența osteoartritei, în special gonartroza (osteoartrita localizată la nivelul genunchiului), coxartroza (osteoartrita localizată la șold), rizoartroza (osteoartrita articulației trapez-metacarpiene) și spondilartroza (osteoartrita coloanei vertebrale).
  • Această terapie fizică este utilizată, cel mai adesea în asociere cu alte terapii fizice, medicamente și sesiuni de reabilitare motorie, în tratamentul durerilor de spate (lumbago, lombosciatică) și în durerile de col uterin. În plus față de efectele antiinflamatorii și analgezice deja menționate, în acest caz, tratamentul este util mai ales pentru efectul decontracturant, relaxant asupra mușchilor adiacenți zonei dureroase.
  • Magnetoterapia are un efect benefic dovedit în tratamentul osteoporozei, în special în formele localizate de osteoporoză (de exemplu, boala Sudek). Stimulează osteogeneza prin inducerea acțiunii osteoblastelor, favorizează mineralizarea osoasă prin depunerea calciului, stimulează producția de colagen și crește vascularizația locală. Rezultatul: o îmbunătățire a compoziției structurale a osului și, în consecință, a rezistenței sale.
  • Unde mai pui că magnetoterapia este un instrument terapeutic valoros în tratamentul fasciitei plantare, a bolii călcâiului și a tendinopatiei lui Ahile! Ajută la vindecarea țesuturilor moi, reduce edemul și inflamația locală, oferind ameliorarea durerii.

Magnetoterapia este folosită și în medicina estetică împotriva ridurilor și celulitei

Această terapie este, de asemenea, destul de eficientă în tratamentul pielii inestetice, cum ar fi celulita și ridurile, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și stimulării producției de colagen.Magnetoterapia ajută în ameliorarea durerii, reducerea inflamației și a stresului

Citește și: Uscarea părului cu aer rece: secretul unui păr strălucitor

Când nu este recomandată magnetoterapia

Această terapie alternativă care utilizează câmpuri magnetice pentru a trata diferite afecțiuni nu este potrivită pentru toți pacienții. Astfel că, există situații în care poate să nu fie recomandată sau trebuie să se utilizeze cu precauție.

În primul rând, magnetoterapia nu trebuie utilizată la pacienții cu stimulatoare cardiace sau alte dispozitive medicale implantate, deoarece câmpurile magnetice pot interfera cu funcționarea acestor dispozitive.

În plus, magnetoterapia nu este recomandată nici în timpul sarcinii, deoarece efectele asupra fetusului nu au fost studiate pe deplin și pot exista riscuri pentru sănătatea copilului.

În cele din urmă, această terapie nu trebuie utilizată la pacienții cu boli infecțioase sau inflamatorii acute, deoarece câmpurile magnetice pot crește inflamația și pot agrava simptomele.

Citește și: Organismul uman are al șaselea simț. Dezvăluirea cercetătorilor

author avatar
Bănescu Aura Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...