Lumea nu prea s-a înghesuit la comemorarea lui Silviu Prigoană, deși evenimentul a fost intens mediatizat de mai multe televiziuni și de către finul și prietenul acestuia Cătălin Hideg, care merită felicitări pentru modul impecabil în care au organizat evenimentul. Miercuri, la ora 12:30 la frumoasa mănăstire Comana, ctitoria domnitorului Vlad Țepeș, domn al Țării Românești și reconstruită de boierul Radu Șerban, care și-a condus de acolo supușii odată ajuns și el domnitor.
Comemorarea lui Silviu Prigoană
Evenimentul a fost prilejuit de faptul că Silviu Prigoană a fost înmormântat la mai puțin de 48 de ore de la deces, fără ca prietenii și cei apropiați să apuce să-și ia rămas bun. Gestul a fost motivat de faptul că, fiind un personaj extrem de mediatizat, televiziunile și media s-ar fi bulucit la eveniment, stricând astfel intimitatea unei astfel de proceduri drept care omul de afaceri Cătălin Hideg s-a gândit că ar fi bine și creștinește să organizeze o slujbă de pomenire pentru regretatul lui prieten, dar și pentru tatăl acestuia de care Silviu era extrem de legat și care a murit și el nu cu foarte multă vreme în urmă. Deși Cătălin Hideg se aștepta la un număr mare de persoane, lucrurile n-au prea stat așa, pentru că de venit au venit numai câțiva dintre finii lui Prigoană, restul fiind prieteni apropiați și ei în număr destul de redus, localnici și gură cască.
Adriana Bahmuțeanu a venit la 20 de minute după începerea slujbei
Fosta soție a lui Prigoană, Adriana Bahmuțeanu, de care acesta a divorțat de cinci ori, căsătorindu-se de tot atâtea ori cu ea, a venit la slujba de pomenire cu aproximativ 20 de minute după și a plecat imediat după ciorba de la praznic. Nu a ezitat ca înainte de a intra în biserică să dea o declarație în care să accenteueze faptul le-a făcut plângere penală copiilor cei mari a lui Prigoană. Ea a declanșat acum un adevărat război pentru controlul averii regretatului afacerist. Cea mai mare dezamăgire au avut-o posturile de televiziune, care și-au trimis reporterii pentru o transmisie în direct, dar care din păcate nu au avut parte de așa ceva, pentru că starețul mănăstirii Comana le-a interzis accesul în interiorul mănăstirii, fără nici un motiv vizibil sau invizibil. Pur și simplu așa și-au dorit mușchii lui.
De vorbit a vorbit doar Cătălin Hideg, care l-a omagiat pe Prigoană, așa cum era firesc și necesar. A mai smuls câteva minute de audiență și Adriana Bahmuțeanu înainte de a intra în biserică și cam atât. Slujba a fost una frumoasă, onestă și decentă în care cei doi, Silviu și Silviu Vasile au fost pomeniți întru veșnică pomenire. După slujbă preoții au invitat pe cei prezenți să guste din bucatele pregătite de călugări și pentru că suntem în post totul a fost fără carne. La final foarte mulți dintre invitați au felicitat bucătarul și recunosc că de mult n-am mai mâncat o iahnie de fasole atât de bună și de consistentă, iar murăturile păreau puse de îngeri, direct în rai. Țuica fiartă, din care am pus doar pe limbă că eram cu mașina și vinul au fost și ele la mare cinste. Porțile de mâncare rămase au ajuns la niște oameni nevoiași din sat pentru veșnica pomenire a celui răposat. Una peste alta, evenimentul de pomenire a lui Silviu Prigoană a fost unul decent, dar a fost umbrit de lipsa de interes pe care cei apropiați i-au arătat-o, accentuând încă o dată declarația făcută cu regret de Silviu Prigoană, care a spus că el nu are prieteni, ci doar familie.
În afară de Cătălin Hideg și de încă doi sau trei apropiați, cei care în timpul vieții i-au fost cât de cât aproape, nu s-au învrednicit să bată drumul până la Comana, așa cum ar fi fost normal ca să îi aprindă o lumânare și să să guste din excepțional de gustoasa colivă.
În încheiere, Gică Contra nu spune decât atât: Odihnească-ți-se sufletul în lumină, Silviu Prigoană!