back to top
spot_img

Locuri de muncă pentru români. Gigantul Microsoft face angajări

Ce posturi oferă subsidiara locală a gigantului american.

Gigantul american Microsoft oferă 400 locuri de muncă pentru români, în acest an. Subsidiara din România caută ingineri software, specialiști în suport tehnic, în soluții tehnice, dar și multe alte poziții.

Filiala locală a gigantului american Microsoft, una dintre cele mai prestigioase companii de tehnologie din întreaga lume, își propune să recruteze peste 400 de persoane în acest an, conform declarațiilor lui Bogdan Putinică, directorul general al Microsoft România.

La sfârșitul anului 2022, conform celor mai recente date disponibile, compania avea în total 1.558 de angajați.

27 februarie 2024 Locuri de muncă la Microsoft
Locuri de muncă la Microsoft

Locuri de muncă pentru români, la Microsoft

„Principala motivație pentru aceste angajări derivă din potențialul economic al României. Ne-am fixat acest obiectiv având în vedere contextul actual al afacerilor”, a explicat Putinică, subliniind capacitatea pieței locale de a furniza forță de muncă calificată.

„În comparație cu Franța, unde recrutarea a 400 de persoane ar fi mult mai dificilă, în România acest obiectiv poate fi atins într-un interval mult mai scurt, aproximativ 5 ani”, a adăugat șeful Microsoft România, citat de Profit.ro.

Conform informațiilor oficiale furnizate de companie, există în prezent 150 de poziții deschise. „Suntem în căutarea de ingineri software, specialiști în suport tehnic și soluții tehnice”, a subliniat Putinică.

27 februarie 2024 Locuri de muncă la Microsoft
Locuri de muncă la Microsoft

Filiala Microsoft din România, a doua din Europa

El a mai menționat că, în cadrul Europei, filiala din România se clasează pe locul doi în ceea ce privește dimensiunea, după cea din Irlanda.

„Pentru grupul Microsoft, România este considerată a fi o țară cu potențial de creștere ridicat”, a afirmat reprezentantul companiei.

Putinică a evidențiat faptul că afacerile Microsoft România au înregistrat o evoluție pozitivă în 2023.

„Adoptarea tehnologiei a crescut, atât în rândul populației, cât și în mediul de afaceri și în instituții, iar acest lucru s-a reflectat și în performanțele noastre financiare, care au înregistrat o creștere semnificativă în 2023.

Am încheiat anul trecut apropiindu-ne de pragul de un miliard de lei”, a subliniat Putinică.

Conform datelor publice, în 2022, filiala locală a Microsoft a raportat o cifră de afaceri de 684,3 milioane de lei, în creștere cu peste 22% față de anul precedent.

author avatar
Magda Patrascu Redactor
Am pus mereu presa pe primul loc încă din studenție, la Facultatea de Jurnalism.

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...