back to top
spot_img

Peste 146.000 de elevi așteptați luni la simularea examenului de BAC. Mesaj de ultimă oră transmis de Ligia Deca

Elevii din ultimul an de liceu susțin luni, 4 martie, prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat (BAC) 2024

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a transmis, duminică, un mesaj înaintea simulării examenului de bacalaureat, probele urmând a începe luni. Deca le-a urat elevilor succes şi le-a cerut să folosească ocazia pentru a se familiariza cu atmosfera de examen.

Elevii din ultimul an de liceu susțin luni, 4 martie, prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat (BAC) 2024, cea de Limba și literatura română, potrivit calendarului simulării.

Accesul în săli se va face până la ora 08:30 cel târziu, iar la ora 09:00 candidații vor începe să rezolve subiectele distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate primite, prevede procedura de organizare.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024:

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Ligia Deca, mesaj înaintea simulării examenului de bacalaureat

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

”Cei mai mari dintre elevii noştri încep, de mâine, probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat. Succes, dragii mei! Am încredere că veţi folosi acest moment pentru a vă familiariza cu atmosfera examenului din vară, precum şi pentru a vă îmbunătăţi rezultatele”, a scris, duminică, pe Facebook, Ligia Deca.

3 martie 2024 Ligia Deca, mesaj înaintea simulării examenului de bacalaureat de luni / Sunt aşteptaţi peste 146.000 de elevi
Foto Ligia Deca Govro

Ministrul Educaţiei a precizat că generalizarea evaluării digitalizate continuă cu probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat. Acestea încep luni, în peste 1.300 de unităţi de învăţământ.

”După încheierea evaluării acestor probe, vom folosi feedbackul colegilor noştri din teritoriu pentru a optimiza platforma de evaluare, înaintea examenelor naţionale”, a mai transmis Deca.

Simularea probelor scrise ale Bacalaureatului începe luni şi sunt aşteptaţi peste 146.000 de elevi.

Probele scrise implică următoarele discipline:

  • limba şi literatura română – proba E) a), limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale)
  • – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie – probele E) c) şi E) d).

”Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educaţie la simularea probelor Evaluării Naţionale pentru clasele a VIII-a”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Obiectivul urmărit îl reprezintă îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

CITIȚI ȘI:

Piedone, acuzat de ANI de conflict de interese / Primarul Sectorului 5 își anunțase candidatura pentru Primăria Generală

Sebastian Burduja îl “desființează” pe Nicușor Dan, după ce a refuzat fuziunea ELCEN-Termoenergetica: “Ajunge! Nu este un moft!”

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...