back to top
spot_img

Klaus Iohannis este de neclintit! Președintele României nu-i lasă cale liberă lui Rutte: „Nici să mă retrag, nici să negociez altceva”

Klaus Iohannis consideră în continuare că şansele sale sunt rezonabile.

Klaus Iohannis este de neclintit! Președintele României nu-i lasă cale liberă lui Rutte! Iohannis nu renunță la visul său de a ajunge șef al NATO! Și ce dacă nu-l sprijină americanii? Și ce dacă Rutte este sprijinit de 28 de state? Iohannis nu renunță! Mai exact, seful statului a declarat că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţie de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european.

Președintele României nu-i lasă cale liberă lui Rutte

El a mai precizat că a văzut că alţi oficiali străini au anunţat susţinerea pentru premierul olandez Mark Rutte, pentru această poziţie, însă consideră în continuare că şansele sale sunt rezonabile.

„Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO. Şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare consider că şansele mele sunt rezonabile”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că mai mulţi lideri străini au spus că îl susţine pe Mark Rutte şi dacă, în acest context ia în calcul să îşi retragă candidatura pentru şefia NATO sau dacă va negocia o altă funcţie la nivel european, miercuri într-o conferinţă de presă la Cotroceni susţinută împreună cu Charles Michel.

3 aprilie 2024 Klaus Iohannis este de neclintit! Președintele României vrea să fie șef al NATO: "Nici să mă retrag, nici să negociez altceva"
Președintele României vrea să fie șef al NATO

NATO, în plin proces de căutare a consensului privind numele următorului secretar general 

SUA anunță că îl susțin „pe deplin” pe Mark Rutte pentru șefia NATO, dar îl apreciază și pe „bunul prieten” Klaus Iohannis.

NATO se află în plin proces de dezbatere şi căutare a consensului cu privire la numele următorului secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, dar poziţia Statelor Unite este aceea că îl susţine pe deplin pentru această funcţie pe actualul premier olandez, Mark Rutte, deşi apreciază faptul că preşedintele Klaus Iohannis, „un prieten”, a decis să intre în competiţie, a declarat la începutul lunii aprilie ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith.

CITIȚI ȘI:

Ciolacu pune pe jar bugetarii! Premierul vrea să “dezumfle” șmecheriile din sistemul de stat: “Încep să dispară!”

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...