back to top
spot_img

Kim Jong Un ordonă armatei din Coreea de Nord să accelereze pregătirile de război

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei, industriei de muniții și sectorului de arme nucleare din țara sa să accelereze pregătirile de război pentru a contracara ceea ce el a numit “mișcări de confruntare fără precedent din partea SUA”, a anunțat recent presa de stat din Coreea de Nord.

Vorbind despre direcțiile politice pentru noul an la o reuniune cheie a partidului de guvernământ al țării, care a avut loc miercuri, Kim a mai spus că Pyongyang va extinde cooperarea strategică cu țările „independente anti-imperialiste”, a relatat agenția de știri KCNA, potrivit Reuters

Coreea de Nord și-a extins legăturile cu Rusia, printre altele, în condițiile în care Washingtonul acuză Pyongyangul că furnizează echipamente militare Moscovei pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina, în timp ce Rusia oferă sprijin tehnic pentru a ajuta Coreea de Nord să își dezvolte capacitățile militare. „Kim a stabilit sarcinile militărești pentru Armata Populară și sectoarele industriei de muniții, armelor nucleare și apărării civile pentru a accelera în continuare pregătirile de război”, a declarat KCNA.

Coreea de Nord ajută Rusia în războiul cu Ucraina

Joi, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a vizitat o unitate militară din prima linie a frontului din comitatul Yeoncheon, în estul țării, pentru a inspecta dispozitivul de apărare al acesteia și a făcut apel la o ripostă imediată în cazul în care ar exista vreo provocare din partea Coreei de Nord. „Vă îndemn să zdrobiți imediat și cu fermitate voința inamicului pentru o provocare la fața locului”, a spus Yoon trupelor.

În timpul ședinței plenare a partidului, Kim din Coreea de Nord a prezentat, de asemenea, obiectivele economice pentru noul an, numindu-l un „an decisiv” pentru a realiza planul de dezvoltare pe cinci ani al țării, potrivit KCNA.

author avatar
Adrian Șomai

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...