Joe Biden și-a făcut cont oficial pe Tik Tok

În încercarea de a câștiga simpatia votanților tineri, președintele Joe Biden este prezent acum și pe Tik Tok.

Președintele american Joe Biden a distribuit în weekend un clip video de 26 de secunde pe platforma Tik Tok, în ciuda criticilor violente aduse de guvernul american la adresa acestei aplicații chinezești. Platforma îi oferă președintelui în vârstă de optzeci de ani o modalitate de a comunica cu tinerii alegători înaintea alegerilor.

Contul de TikTok al liderului de la Casa Albă, cu pseudonimul “@bidenhq”, a fost lansat duminică, în timpul sărbătoririi Anului Nou Lunar în China și a Super Bowl 58 în Statele Unite. Aplicația TikTok este în prezent interzisă pe majoritatea dispozitivelor folosite de cei care lucrează pentru guvernul american.

Consilierii de campanie ai lui Biden au declarat pentru NBC News că prezența președintelui pe TikTok face parte dintr-o strategie a acestuia de a întâlni alegătorii acolo unde se află aceștia.

Biden a semnat o lege care interzicea Tik Tok pe anumite dispozitive

La sfârșitul anului 2022, Biden a semnat o lege care a interzis majorității dispozitivelor deținute de guvernul federal să folosească TikTok. Mai multe state și orașul New York au urmat, de asemenea, exemplul, interzicând TikTok pe dispozitivele deținute de guvern anul trecut. Printre motivele din spatele unei asemenea decizii a fost semnalată o gamă largă de preocupări legate de securitate.

Compania mamă a TikTok este ByteDance, cu sediul în China. Directorul general al companiei, Shou Zi Chew, este din Singapore și a absolvit Harvard Business School. Unul dintre cei mai mari investitori externi ai TikTok este Susquehanna International Group. Cofondatorul miliardar al firmei, Jeffrey Yass, a donat milioane de euro politicienilor care doresc să blocheze interzicerea totală a aplicației în State.

Mai mulți oameni politici americani au acuzat TikTok, precum și alte platforme de socializare, că au răspândit conținut online care a fost dăunător pentru sănătatea mintală a copiilor și că nu au reușit să protejeze copiii online.

12 februarie 2024 Gafă virală a președintelui Biden

Biden vrea să câștige simpatia alegătorilor tineri

Aplicația rămâne una de bază pentru persoanele mai tinere, inclusiv pentru mulți dintre cei care au dreptul să voteze în SUA. Potrivit datelor Pew Research publicate la sfârșitul anului 2023, aproximativ o treime dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din SUA au declarat că primesc în mod regulat știri de pe TikTok, ceea ce reprezintă o pondere mai mare decât oricând.

În plus, Tik Tok oferă oportunități de interacțiune cu publicul. Staff-ul de campanie al lui Joe Biden poate folosi această platformă pentru a interacționa direct cu alegătorii, pentru a răspunde la întrebări, pentru a oferi informații sau pentru a discuta subiecte de interes public. Mai mult, Tik Tok este o platformă rapidă și eficientă pentru distribuirea informațiilor. Oamenii de lângă Joe Biden ar putea utiliza această platformă pentru a difuza mesaje și anunțuri importante, ajungând rapid la un număr mare de persoane.

Reglementarea mai strictă a companiilor de social media, inclusiv Tik Tok, Meta, Snap, Discord și X (fostul Twitter) a reprezentat o chestiune rară de acord bipartizan în timpul unei audieri a Senatului privind siguranța copiilor, luna trecută. Recent, Nikki Haley, a cerut în mod deschis guvernului american să interzică aplicația, invocând riscurile pentru sănătatea mintală a tinerilor și preocupările legate de influența guvernului chinez.

Dezvăluirile reprezentantului Rusiei la ONU: „Serviciile americane de informații au acţiuni de racolare”

author avatar
Adrian Șomai

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte stiri

POPULARE