back to top
spot_img

Israel va modifica versurile cântecului cu care va concura la Eurovision

Cântăreaţa ruso-israeliană Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, va reprezenta Israelul la ediţia din acest an a concursului.

Israel  modifică versurile cântecului cu care intenţionează să concureze la Eurovision. Intenția este, de fapt, aceea de a elimina tot ceea ce ar putea fi perceput ca fiind politic şi a garanta astfel participarea sa. 

Anunțul a fost făcut duminică, de Radiodifuziunea israeliană (KAN).

După ce iniţial a ameninţat că se va retrage dacă melodia sa nu va fi acceptată aşa cum este, grupul public a precizat într-un comunicat că în cele din urmă a trecut de partea preşedintelui israelian Isaac Herzog, care „a sugerat să se facă ajustările necesare”.

Eurovision: KAN i-a contactat pe compozitorii celor două cântece selectate

„KAN i-a contactat pe compozitorii celor două cântece selectate, October Rain, care a fost ales primul, şi Dance Forever, care a ieşit al doilea, şi le-a cerut să readapteze versurile, păstrându-şi libertatea artistică”, a continuat compania, potrivit The Times of Israel.

„October Rain” nu menţionează în mod explicit atacul sângeros comis de Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului. Dar, potrivit presei şi observatorilor israelieni, cuvintele sale nu lasă loc de îndoială.
„I’m still wet from this October rain” sau „There’s no air left to breathe/ There’s no place/ No me, from day to day”, sunt câteva dintre versurile cântecului.

După ce va primi textele modificate, corporaţia publică de radiodifuziune va „alege cântecul care va fi trimis” organizatorilor „pentru ca aceştia să aprobe participarea Israelului la concurs”, a adăugat KAN.

3 martie 2024 Eurovision 2024: Concursul e măcinat de probleme, ca de obicei în ultimii ani
Eurovision 2024 Concursul e măcinat de probleme ca de obicei în ultimii aniWiwibloggs

Mai multe ţări au cerut ca Israelul să fie exclus de la Eurovision

Grupul public va dezvălui cântecul ales la 10 martie. Cântăreaţa ruso-israeliană Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, va reprezenta Israelul la ediţia din acest an a concursului, care va avea loc în luna mai la Malmö, în Suedia.

În 1973, Israelul a devenit prima ţară non-europeană căreia i s-a permis să participe la concursul Eurovision şi a câştigat concursul de patru ori, inclusiv cu artista transsexuală Dana International în 1998.

Mai multe ţări au cerut ca Israelul să fie exclus de la Eurovision în semn de protest faţă de bilanţul greu al războiului din Gaza, care a început la 7 octombrie după un atac al Hamas şi a ucis cel puţin 1.160 de persoane, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

 
Citiți și: 
Israel, da sau nu la Eurovision? Decizia finală
author avatar
Roseti Roxana Redactor
Redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor al Edițiilor de Colecție – Jurnalul Național editor al Jurnalului de Duminică – supliment al Jurnalului Național jurnalist online și print la Evenimentul Zilei senior editor la Revista CARIERE contributor la Elita României ș.a. Anii de presă, cu traversarea mai multor “etape”, reprezintă modul de rezista, prin scris, povocărilor societății. Și de a dezvălui lumii corola de minuni a unor oameni deosebiți, tocmai prin poveștile lor de viață.  Cel mai proaspăt motto: Story-ul și omul ;)

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...