back to top
spot_img

Iohannis „o dă în artă.” Ce spune președintele despre noile măsuri fiscale

„Haideţi să pornim de la premisa că unele probleme îşi găsesc acum o soluţie şi să mergem mai departe”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la New York, despre pachetul de măsuri fiscal bugetare analizat de guvern miercuri seară, în primă lectură.

„Este un pas în direcţia bună. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt”

„Că acuma nu se vor rezolva toate problemele sistemice acumulate în 30 de ani este iarăşi un lucru care este uşor de înţeles, dar paşi trebuie făcuţi. Nu putem să continuăm să ne facem că bani publici sunt de multe ori cheltuiţi fără o eficienţă foarte mare, nu putem să închidem ochii la evaziunea fiscală şi nu putem să lăsăm anumite resurse care ar trebui să fie disponibile pentru bugetul local să nu fie folosite.

„Chiar şi în procedura de angajare a răspunderii sunt posibile amendamente dacă sunt găsite necesare”

Cum se face asta, sigur, este o artă pe care trebuie să o descopere guvernul şi să vină cu acele măsuri care rezolvă problema şi pe termen scurt, dar care rezolvă şi problemele sistemice”, a declarat Klaus Iohannis.

„Noi ştim că avem probleme sistemice. După părerea mea, este un prim pas care se face şi, după ce acest proiect va fi dezbătut, va ajunge în Parlament unde iarăşi sunt posibile îmbunătăţiri, adaptări şi aşa mai departe, chiar şi în procedură de angajare a răspunderii sunt posibile amendamente dacă sunt găsite necesare. Deci haideţi să pornim de la premisa că unele probleme îşi găsesc acum o soluţie şi să mergem mai departe”, a adăugat președintele.

CITIȚI ȘI:

VIDEO cu a doua explozie de la Crevedia. S-a creat celula de criză la MAI. 1 mort și 46 de răniți. UPDATE

Explozie puternică la o stație GPL, în apropiere de București. Un deces și mai multe persoane rănite /VIDEO

Primarul din Caracal se suspendă din calitatea de membru al PSD și din orice altă funcție politică deținută după tragedia de la Crevedia 

author avatar
Vlad Andreea Redactor

Lasă un răspuns

Alte stiri

Te-ar putea interesa și...