Investigaţia privind averea și afacerile primarului din Sinaia ar putea ajunge pe masa DNA. Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Digi24, că este „foarte posibil” ca DNA să se sesizeze în legătură cu investigaţia Recorder privind afacerile primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care şi-ar fi cumpărat, printr-un intermediar, un castel în Franţa, pe care vrea să îl transforme în hotel de lux.
Jurnaliştii de la Recorder şi Centrul de Investigaţii Media au relatat, prezentând şi imagini, despre aniversarea pe care Vlad Oprea şi-a sărbătorit-o la Castelul Foişor, aflat în administrarea RA-APPS, în condiţiile în care statutul clădirii nu prevede organizarea de petreceri private.
”În general, la o asemenea campanie de presă, care arată posibile elemente care ţin de infracţiuni, e foarte posibil să sesizeze şi DNA-ul, şi alte instituţii. Nu le dau eu teme la televizor, de aceea încerc să fiu rezervată”, a declarat ministrul Justiţiei la Digir24. Gorghiu admite că investigaţia jurnalistică afectează PNL.
“Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA-ul anchetează lideri de la PNL”
”Orice fel de campanie din asta are un element negativ. De ce credeţi că nu ne-ar afecta? Problema e următoarea: DNA-ul a anchetat în România şi n-a comentat nimeni, lideri de la PNL, de la PSD, de la AUR, de la toate partidele. Doar când au fost făcute dosare de DNA asupra liderilor USR, atunci vorbim de supra-cetăţeni, oameni supra-lege, pentru că doar ei au comentat şi sunt complet deranjaţi că DNA îşi face treaba vizavi de lideri USR. Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA-ul anchetează lideri de la PNL. Vedem ce va spune instanţa, toţi ne bucurăm de prezumţia de nevinovăţie”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.
Jurnaliştii de la Recorder au publicat, sub titlul ”Cartelul din Carpaţi”, o investigaţie care îl vizează pe primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, relatând despre proprietăţi deţinute de acesta prin interpuşi, inclusiv un castel în localitatea Orthez, dinFranţa, despre vila pe care acesta şi-a construit-o în Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală, care beneficiază de drum privat avându-l drept unic utilizator pe Oprea, despre licitaţii trucate, despre implicarea unei firme deţinute în acte de mama edilului în diverse afaceri, despre oameni apropiaţi instalaţi în posturi cheie.
Oprea, care a refuzat să discute cu jurnaliştii de la Recorder şi de la Centrul de Investigaţii Media (CIM) pe tot parcursul anchetei jurnalistice, a reacţionat după publicarea acesteia, declarând la Europa FM că nu are nicio afacere care să se fi declanşat datorită poziţiei sale şi că materialul este unul „plătit”, ”un material de campanie.”
Marcel Ciolacu, despre cazul primarului din Sinaia: ”Nu am ştiinţă de acest lucru, o să mă informez”
Premierul afirmă că nu are informaţii legate de faptul că o clădire a Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), aflată în subordinea Executivului, a fost folosită de un primar pentru a-şi serva ziua de naştere. ”Nu am ştiinţă de acest lucru, o să mă informez”, răspunde Ciolacu întrebărilor pe acest subiect.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Brăila, cum comentează faptul că primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, şi-a serbat ziua de naştere într-o proprietate a RA-APPS, în condiţiile în care legea specifică instituţiile care au acces în proprietăţile administrate de RA-APPS.
”Nu am ştiinţă de acest lucru, o să mă informez. Este, cred că, sub Secretariatul General al Guvernului şi o să întreb exact despre ce e vorba”, a răspuns Marcel Ciolacu.
Întrebat, totodată, dacă edilul ar fi avut voie să folosească acel imobil, Ciolacu a răspuns: ”Nu ştiu solicitarea, nu ştiu contextul, dacă a fost vreun demnitar acolo, de aceea lăsaţi-mă să ma informez, o să întreb secretarul general al Guvernului.”
CITIȚI ȘI: